Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD), Mersin’i Avrupa Birliği komisyonlarına tanıtmak için Brüksel ve Amsterdam’a ziyaret gerçekleştirecek.

Mersin GİAD Başkanı Alper Gürsoy, 25 kişilik bir ekiple 15-18 Mayıs tarihlerinde AB komisyonlarına gerçekleştirilecekleri ziyaretin, kent adına çok önemli olduğunu belirterek, "Mersin, her sektörde yatırımı kaldırabilecek bir kapasiteye sahip. Bu nedenle çalışmalarımızı AB’ye taşıyarak orada kentimizi tanıtmak ve yatırımları bu yöne doğru çekme amacındayız. Ayrıca işadamlarımız orada temaslarda bulunup ikili görüşmeler gerçekleştirerek ticari ilişkilerini geliştirecekler" dedi.

Gürsoy, ziyaret kapsamında Brüksel’de Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği Büyükelçi Selim Selim Yenel, Wallonia Dış Ticaret ve Yatırım Ajansı Ağ Yöneticisi Christophe Smitz, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye Masası Şefi Jean-Christophe Filori, Avrupa Parlamentosu, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve Avrupa Birliği Temsilcisi Bahadır Kaleağası ile görüşüleceğini açıkladı.

Amsterdam’da ise 2014 CEDAR Liderlik Forumu’na katılacaklarını kaydeden Gürsoy, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Emine Bozkurt’un konuşmacı olarak yer alacağı forumda Mersin GİAD’ın da konuşmacı olarak katılacağını belirtti. Derneğin, Mersin’i Avrupa Kültür Başkenti yapma çalışmalarını hatırlatan Gürsoy, “Avrupa Kültür Başkenti unvanının en güçlü adayının Türkiye’den Mersin olduğunu düşünüyoruz. Ziyaretimizde kentimizin bu unvanı hak ettiğini de anlatacağız” diye konuştu.

Ziyaretin her iki taraf için de oldukça verimli geçeceğini ümit ettiklerini belirten Gürsoy, Mersin’i hak ettiği noktaya getirmek için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.