Ordu’nun Altınordu İlçe Belediyesi tarafından alınan 11 adet araç, makine ve ekipmanları için tören düzenlendi. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kepçenin operatör koltuğuna oturarak incelemelerde bulundu.
Altınordu Belediyesinin Karapanır Mahallesi’nde bulunan Fen İşleri Müdürlüğü’nün bulunduğu alanda yapılan araç, makine ve ekipman tanıtım törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ak Parti Ordu milletvekili adayları, Oktay Çanak, Nilgün Tomakin, Şakir Çoban ile birlikte Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
TEKİNTAŞ: "30 MART’TA ALDIĞIMIZ BAŞARININ ÖNEMİNİ BİLİYORUZ"
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, katılım gösteren herkese teşekkür etti. 30 Mart yerel seçimlerinin çok önemli bir eşik olduğunu ifade eden Tekintaş, "30 Martta Ordu’da büyükşehirde ve diğer tüm ilçelerde aldığımız başarının ne denli önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. 20’de 20’yi gerçekleştiren bir il olmanın 19 ilçe belediye başkanlarının AK Parti’li olmasının avantajını çok iyi biliyor ve buna göre hareket ediyoruz. Biz göreve geldiğimizde sınırlı araçlarla hizmete verdik. Daha sonra belediye başkan yardımcılarımızla bir araya geldik ve bir yandan kuruluşu tamamlarken bir yandan da hizmeti sunabilmek için neler yapması gerektiğini planlamaya çalıştık. Bugün onların ürünü olan bu araçları filomuza katmaktan hizmetlerimizi daha iyi yapmaktan sevinç duyuyoruz herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
KURTULMUŞ: "ARTIK MİLLET NASIL DÜŞÜNÜYORSA, DEVLETTE ONLAR GİBİ DÜŞÜNÜYOR"
Altınordu Belediyesi araç tanıtım törenine katılarak bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, araçların Altınordu Belediyesi’ne hayırlı olmasını ve güzel hizmetlerde kullanılmasını diledi. Türkiye’de son dönemde genel ve yerel yönetimlerde başarının arttığını vurgulayan Kurtulmuş, "Ülkemizde genel ve yerel yönetimlerin çok daha iyi yönetildiği bir dönemin içinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Türkiye, aynı Türkiye ama artık Türkiye’de hizmetlerin kalitesi, miktarı ve yaygınlığı bakımından fevkalade önemli gelişmeler oldu. Bu gelişmelerden bazılarına baktığımızda öncelik olarak Türkiye yerel ve genel siyasetinde eskiden kalan önemli hastalıklarından birini geride bıraktı. O’da devlet millet uyuşmazlığı idi. Devlet erki ile devleti yöneten ve devletin gücünü kullananlarla, milletin arasında çok derin farklılıklar vardı. Amiyane tabirle devlet başka telden çalar, millet başka telden çalardı. Türkiye’deki en önemli gelişmelerden bir tanesi devletle milletin bütünleşme sürecine girmiş olmasıdır. Artık millet nasıl düşünüyorsa, devletin yöneticileri de onlar gibi düşünür hale geldiler" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, belediyeye alınan araçlar için dualar eşliğinde kurdele kesildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, belediye için alınan kepçenin operatör koltuğuna oturarak incelemelerde bulundu.