Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Bartın’da yapılan ön seçimlerinde kazanan isimler mevcut Milletvekili Rıza Yalçınkaya ile Aysu Bankoğlu oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Merkezin aldığı karar sonrası milletvekili adaylarının belirlenmesi için partililer sandık başına gitti. Yapılan ön seçimlerde Milletvekili Rıza Yalçınkaya ile partinin 26 yaşındaki genç adayı Avukat Aysu Bankoğlu kazanan isimler oldu. Yapılan oylama sonucunda partililer 758 oyla Yalçınkaya’yı birinci, 716 oyla da Bankoğlu’nu ikinci adayları olarak belirledi. İki aday arasında birinci sıra için çekişmeli geçen seçimlerde diğer adaylar ise açık ara geride kaldı. Seçimlerde 2 bin 376 oy geçerli sayıldı.
İLK SIRA 32 OY FARKLA
Milletvekili Yalçınkaya Ulus’tan 56, Amasra’dan 132, Kurucaşile’den 39, merkezden 531 olmak üzere toplam 758 oy aldı. Aysu Bankoğlu ise Ulus’tan 151, Amasra’dan 96, Kurucaşile’den 29, merkezden 440 olmak üzere toplam 716 oy almayı başardı. Merkez ilçe, Amasra ve Kurucaşile’de birinci olan Yalçınkaya, Ulus’ta ise Aysu Bankoğlu’nun çok gerisinde kaldı. Oylamada diğer adaylardan Mehmet Yıldırmak 281, Kamil Altan 239, Cafer Tufan Yazıcıoğlu 181, Kubilay Çak 151 ve Canip Sevinç ise 50 oy alma başarısını gösterebildi.
Oylamanın ardından değerlendirmede bulunan CHP İl Başkanı Fahrettin Akgül, “Yeni adaylar, yeni yüzler çok ciddi oy aldılar. Bu da bizim partimizi çok daha ileri götürecektir. Sıralama gerçekten çok güzel oldu. Birinci sıra tecrübeli, ikinci sırada genç adayımız oldu. Adaylarımız partimizin oylarını bir önceki seçimlere göre ciddi oranda artıracağına inanıyorum” dedi.