İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Bayraklı Belediyesi Manavkuyu Semt Merkezi’nde eğitim gören kursiyerler, yıl boyunca yaptıkları ürünleri açtıkları sergiyle görücüye çıkardı.
Bayraklı Belediyesi Semt Merkezleri’nde eğitim gören çoğunluğu kadın kursiyer, bir yıl boyunca yaptıkları ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sundu. Kursun açılışına ise Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ katıldı. Karabağ, Manavkuyu Semt Merkezi kursiyerlerinin ahşap boyamadan, tasarıma kadar birçok farklı dalda ürettikleri ürünlerin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi.
Sergilenen ürünleri inceleyen ve kursiyerlerden bilgi alan Başkan Karabağ, bu ürünlerin kurulan kadın kooperatifi aracılığı ile geniş kitlelere ulaşacağını söyledi. Başkan Karabağ, "Yıl boyunca gördüğünüz kurslardan faydalandığınız, yarattığınız ürünlerden belli oluyor. Bu ürünleri Semt Merkezlerinden dışarı çıkarıp İzmir’e ve Türkiye’ye sunmak adına biz bir kooperatif kurduk. Ürünlerinizin kooperatif aracılığı satışı için gereken adımları atıyoruz. Bu el emeği göz nuru eserleri görmek bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.