Onur ATIŞ / İZMİR, ()- TARİHİNİN en çalkantılı günlerini geçiren Bucaspor'da Çetin Kayışlı başkanlığındaki yönetimin yüzü, göreve geldiği günden bu yana gülmedi.
Hüsnü Kaya'dan 24 Aralık 2014'te koltuğu devralan Başkan Kayışlı, 292 günlük sürede hep kaosun içinde olurken, kulüp hem maddi hem de sportif olarak dibe vurdu. Büyük umutlarla başladığı başkanlık serüveninde, önce eski yabancı futbolculara olan borç nedeniyle FIFA'dan gelen 2 yıllık transfer yasağı ile sarsılan Kayışlı ve arkadaşları, ardından mevcut kadrodaki oyuncuların paralarını alamadığı gerekçesiyle birer ikişer Futbol Federasyonu'na başvurmasıyla zorda kaldı. Geçen sezonun devre arasında yabancıların bir çoğunu elde tutamayan Bucapor, yerlilere son anda kaynak yaratmayı başardı.

İkinci yarıda kurtuluşu teknik adam değişikliklerinde arayan Bucaspor, istenen sonuçlar alınamayınca 2'nci Lig'e düşmekten kurtulamadı. Transfer yasağı yüzünden bu sezona takviye yapamadan başlayan kulübü, bu defa da Buca Belediyesi ile yönetim arasında çıkan kriz vurdu. Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kayışlı ve ekibine görevi bırakması konusunda baskı yapmaya başladı. Camiadan istediği desteği alamayan yönetim, 4 Ağustos'ta olağanüstü genel kurula gitmek zorunda kaldı. Kayışlı'nın tek liste ile yeniden başkan seçildiği kongre, usulsüzlük tartışmaları ile uzun süre gündemde kaldı. Piriştina'nın seçime girmesi için destek verdiği Yeni Oluşum, Kayışlı'nın kongrede hile yaptığını iddia ederek mahkemeye gitti.  Kulüp defterleri bilirkişi tarafından incelenirken, yeniden genel kurul yapılmasına gerek görülmedi. Ardından mali kriterleri yerine getirmeyen Bucaspor yönetimi, TFF'den gelen 3 puan silme cezasıyla şoke oldu. Tahkim Kurulu'na itiraz eden idareciler, stattaki eksiklikleri son anda gidererek yeni bir puan silme cezasından kılpayı kurtuldu. 2'nci Lig'deki sezonuna şampiyonluk parolasıyla başlayan Çetin Kayışlı, ummadığı bir tablo ile karşılaştı.
Puansız geçen ilk iki hafta sonunda istifa eden teknik direktör Levent Eriş'in yerine Tolga Doğantez göreve getirildi. Tolga Doğantez, geçen hafta 3 futbolcuyu kadro dışı bırakırken 7 isme de ultimatom verdi. Bucaspor 5 haftayı sadece 2 puanla kapatarak ligin dibine demir attı.   FOTOĞRAFLI