Çat Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, her gün yüzlerce oruçluyu misafir ediyor. Çat protokolünün de ilgi gösterdiği iftar çadırında her gün birbirinden renkli görüntüler oluşuyor.
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç’ın ilçede geleneksel hale getirdiği İftar Çadırı, bu yıl da büyük ilgi görüyor. İlçe merkezinde kurulan çadıra her gün 400-600 kişi konuk olurken, kimi zaman köylerden bile iftar çadırına akın eden vatandaşlar oluyor.
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Ramazan ayının paylaşma, birleşme, hayır ve hasenatta buluşma ayı olduğuna dikkati çekerek, “İşte bu dayanışmayı ve buluşmayı belki de en güzel biçimde iftar çadırları sembolize ediyor” dedi.
Çat’ta bugüne kadar iftar çadırı hizmetinin hiç verilmediğini hatırlatan Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, “İlçemizi aslında çok anlamlı ve değerli bulduğumuz bir hizmetle tanıştırmış olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. İftar çadırımızda her gün 400 ile 600 kişilik sıcak yemek çıkıyor. Çadırımız deyim yerinde ise, dolup dolup taşıyor. İftar saatinde karayolundan geçmekte olan yolcular bile iftar yemeklerimizden nasipleniyor” diye konuştu.
İftar çadırına konuk olan Çatlılar ise, verilen bu hizmetten dolayı Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç’a teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “İlçemizde kurulan iftar çadırı sayesinde artık yolda kalanlar bile karınlarını doyurabiliyor. Maddi durumu iyi olmayan aileler, bu hizmet sayesinde her gün üç öğün sıcak yemek yiyor. Değerli başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.