Bozdağ’a tırmanan Bodrum Doğa Sporları Derneği üyesi 11 dağcı, mahsur kalmaktan son anda kurtuldu.
Bodrum Doğa Sporları Derneği üyesi 11 dağcıda bulunuyordu. Zirveye kot olarak 50 metre kala kötü hava koşulları yüzünden geri dönen Bodrumlu dağcılar, zor şartlarda geri dönmeyi başarırken, İzmir Mavi Dağcılık üyesi 19 dağcı ise tipiye yakalanarak Bozdağ’da mahsur kaldı.
Bodrum Doğa Sporları Kulübü üyelerinden olan ve Bozdağ’a tırmanan ekipte bulunan Hıdır Çam bölgeye Cumartesi günü gittiklerini ve bölgede keşif yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Biz Cumartesi gidip keşif yaptık. Onların çıktığı Kuzey rotası uygun değildi. Bizler Güney rotasından çıktık, onlar Kuzeyden çıktılar ama onlarında suçu yok. Kar, sis, buzlanma bütün olumsuz koşullar, durum vahimdi. Biz bile zirveye 50 metre kala dönmek zorunda kaldık”
“GÖZLERİMİZ, KULAKLARIMIZ GELECEK GÜZEL HABERLERDE”
Bozdağ’a daha öncede çıktığını belirten Hıdır Çam, dağda mahsur kalan dağcıların bir an önce bulunmalarının gerektiğini belirterek “ Dağda sığınaklar ve mağaralar var ama uçurum tarafında. Buzlanma olunca oralara yaklaşmak bile zor. Yoğun sis olunca yönlerini ve yerlerini de kaybetmişler. Hala bir haber alamadık 19 dağcı arkadaşımızdan. Gözlerimiz, kulaklarımız gelecek güzel haberlerde” dedi.