Uşak Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacak olan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası(SMMMO)’nın yeni binasının projesi düzenlenen kahvaltı programında tanıtıldı.

SMMMO tarafından yeni hizmet binasının belirlenmesi için düzenlenen proje yarışmasının sonuçları belli oldu. Mimarlar Odası tarafından oluşturulan ve Dr. Mimar Seda Erdem’in başkanlığını yaptığı jüri tarafından değerlendirmeye alınan 6 projeden ilk üçe ödül verildi.

Yarışmaya katılan ve henüz 4 aylık evli mimar çift Tansu ve Hayrullah Oktay ilk iki sırada yer alırken 3’üncülükte de Ertuğrul Kurt ve Fatih Apaydın ikilisi yer aldı. Proje tanıtım programına Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra, Uşak SMMMO Başkanı Uğur Albayrak, Uşak Mimarlar Odası Başkanı Turan Ünlü, Afyonkarahisar ve Kütahya SMMMO yöneticileri, mimar ve muhasebeciler katıldı.

Göreve geldiklerinde mevcut binanın yetersiz olduğunu ve yeni bir oda binasının gerekli olduğunu dile getirdiklerini hatırlatan Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Uğur Albayrak, “Yeni oda binası için çalışmalarımıza başlayarak bu doğrultuda hareket ettik. Hizmet binamız için yaptığımız mimari proje yarışmamızda mimarlarımız en güzel projeleriyle karşımıza çıktı. Oluşturulan jüri kurulumuzla yapılan değerlendirmede 3 projemiz dereceye girdi. En güzel hizmet binasını şehrimize ve odamıza kazandırmak adına Uşak Belediyemizle ortak bir rota belirledik. Mevcut yerimizi Belediyemize vererek yeni yerimizde de desteklerini alacağız. Bu süreçte de kendi faaliyet alanımızdaki çalışmaları da aksatmadan sürdüreceğiz. Şehrimizin her şeyin en iyisini hak ettiği düşüncesindeyiz.” dedi.

Programda ve projelerde kendilerini yalnız bırakmayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a ve yarışmaya girenlere teşekkürlerini ileten Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Uğur Albayrak, çevre illerden gelen oda başkanlarını ve katılım sağlayan mimarları, muhasebecileri aralarında görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından dereceye giren projeler Dr. Mimar Seda Erdem tarafından tanıtıldı ve yarışmada ilk 3’e giren proje sahiplerine ödülleri takdim edildi.