Galatasaray’ın eski yöneticisi Mehmet Helvacı, Galatasaray’ın içerisinde bulunduğu mali yapısı itibariyle 2016 yılında Avrupa Kupaları’nda mücadele etme şansının olmadığını söyledi.
Bir otelde düzenlenen ‘2015’e Merhaba Kokteyli’nde basın mensupları ile bir araya gelen Galatasaray’ın eski 2. Başkanı Helvacı, sarı-kırmızılı takımın borç yapısının UEFA’nın sınırlarını aştığını dile getirdi. Borç yapısının değiştirilebilmesi için şirketin kar ediyor olması gerektiğini ifade eden Helvacı, “Şu andaki mali yapıda da gelir getirici bir durum söz konusu olmadığı için borçları düzeltme olasılığı yok” dedi.
"SNEIJDER’İN SATIŞI YETERLİ OLMAZ"
Bir basın mensubunun, ‘Sneijder’ın satışı böyle bir yol olabilir mi?’ şeklindeki sorusuna ise Helvacı, “Ben Sneijder’in satılmayacağını umut ediyorum. Şampiyonluğa giden bir Galatasaray için çokta sağlıklı bir seçim olmaz. Sneijder’in satışı bunun için yeterli olmaz. 2014 senesi bitti, kriterler tamamlandı ve Galatasaray borç yapısında bir şeyi değiştiremedi. O yapıyı değiştirip, 2016 yılında UEFA Kupaları’na katılma imkanı hali hazırda maalesef yok. Bunun değiştirilmesi de çok mümkün gözükmüyor. Bu ancak UEFA’nın ikna edilmesine bağlı. Yoksa bu kriterler çerçevesinde UEFA ısrarcı olacaksa şu anda maalesef bu imkan söz konusu değil” diye konuştu.