ANTALYA, () - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATOS) Başkanı Davut Çetin, 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' mitingi toplanma alanında 86 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıyı kınadı.
ATSO Başkanı Davut Çetin yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da yapılan resmi açıklamalara göre 86 kişinin yaşamını kaybettiği, 200'e yakın kişinin ise yaralandığı terör saldırısının toplumu acı ve öfke içerisinde bıraktığını belirtti. Saldırıyla Türkiye'nin geleceğine ilişkin kaygılarının arttığını ifade eden Başkan Çetin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Birkaç aylık bir dönemde şehit asker ve polislerimizle birlikte yüzlerce insanımızın hayatını kaybetmesi, Türkiye'nin kan gölüne dönüşmesi karşısında üzüntü ve öfkemizi ifade etmeye kelimeler yetmiyor. Başkentin ortasında, hassas ve riskli bir mitinginde böyle bir saldırının bu kadar kolay yapılabilmesini, Türkiye'nin Irak, Suriye gibi kan ve gözyaşı içerisinde kalan bir ülke olmasını kabul edemiyoruz. Yıllardan bu yana giderek artan siyasi gerginlik, siyasi suçlama ve hakaret ortamı, en küçük bir siyasi uzlaşma çabasının olmaması, ülkemizi bütün provokasyonlara, tuzaklara açık hale getirmiş, terör ortamına zemin hazırlamıştır."
"HERKES SORUMLULUĞUNU SORGULAMALI"
Terörün tırmandığı, sınır bölgelerinin savaş ve terör yuvası haline geldiği bir dönemde, TBMM'nin kapalı kalmasına anlam veremediklerini vurgulayan Başkan Çetin, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Türkiye bitmeyen bir siyasi gerginlik ve seçim ortamında kalmaya devam etmiştir. Bu konuda yaptığımız uyarılar, siyasi uzlaşma çağrıları duyulmamış, dinlenmemiştir. Artık terörü, teröristleri, arkalarındaki güçleri lanetlemekten, aynı uyarı ve çağrıları yapmaktan, hiç bir seçim sonucunun, hiç bir iktidarın bir tek cana değmeyeceğini söylemekten biz yorulduk, ancak siyasi liderlerimiz hep aynı sözleri ve tutumu tekrarlamaktan bıkmadı. Devletin zirvesinden sade vatandaşa kadar herkes kendi sorumluluğunu sorgulamalı ve her tür nefreti, şiddeti, kutuplaşmayı reddederek, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için net adımlar atmalıdır."

FOTOĞRAFLI