Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Coşkun mesajında şunları kaydetti; “Dünya tarihinin en karanlık döneminde, milletimizin çektiği ıstırapların en yakın şahidi olan Bayburt ve Bayburtlular, gösterdikleri azim, katlandıkları çile ve verdikleri mücadele ile tarihimizde ikinci Plevne olarak anılan bir kahramanlığa imza atarken; adeta bir milletin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan Kurtuluş Mücadelesi ’ne de örnek olmuşlardır. Tarih boyunca acılarıyla hatırlanacak, onuruyla övünülecek bu gün dolayısıyla, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Anadolu’nun işgal edilemeyecek bir vatan olduğu gerçeğini canlarını vererek haykıran ve bu kahramanlıklar ile her safhası ayrı bir kutlu hikâye ile dolu olan büyük tarihimize silinmez bir iz bırakan aziz Bayburt’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutluyorum.”