Burhan CEYHAN / SÖKE (Aydın), () - AYDIN'ın Söke İlçesi'nde 33 yıldır uçurtma imal edip satan Mehmet İrfan Arık, futbol takımlarının renklerinden esinlenerek tasarladığı uçurtma çeşitleriyle futbolseverlerin ilgisini çekti.
Ailesiyle birlikte ürettiği 6 köşeli uçurtmaları Türkiye'nin çok sayıda iline pazarlayan Mehmet İrfan Arık (64) en fazla siparişi, futbol takımlarının renkleriyle hazırladığı uçurtmalardan aldıklarını söyledi. Eşi Saniye Arık (58) ve oğlu Sabri Arık (34) ile yaklaşık 8 kişiye iş imkanı sağlayan Mehmet İrfan Arık, Söke'de yapılan uçurtmaların ülkenin her köşesine yayılmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Çocukluğundan bu yana uçurtma yapımıyla ilgilendiğini kaydeden Arık şunları anlattı:
"İlk olarak kartal resimli uçurtmalar tercih ediliyordu. Ancak daha sonra çeşitlerimizi arttırdık ve ünlü kulüplerinden uçurtmalar üretmeye başladık. Türkiye'de ne kadar takım varsa başta Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve diğer il takımlarının tamamının simgeleyen uçurtmalarımız mevcut. Satışlarımız genellikle toptan. Tanesi 2 buçuk lira ile 3 lira arasında değişiyor."  
'BAZI FİRMALAR ALIP İHRAÇ EDİYOR'
Belediyeler, dernekler ve anaokullarından özel tasarım siparişler almaya başladığını söyleyen Arık, Türkiye'nin en ücra köşesine hatta Rusya, Romanya, Azerbaycan gibi birçok ülkeye bile uçurtma gönderdiğini vurguladı. Arık şöyle dedi:
"Yurt dışına ürün gönderen firmalar bile bizi zaman zaman telefonla arayarak uçurtma istedi. Uçurtmaları, uçurtma mevsimi başlayana kadar stok yapıyoruz. Şubat ayında başlayan uçurtma mevsimi Haziran Temmuz ayına kadar sürüyor. En çok uçurtmanın satıldığı dönem ise 23 Nisan ve Mayıs ayında oluyor."
Fotoğraf