İncirliova’nın en kalabalık mahallelerinden olan Acarlar, yıllardır beklediği kanalizasyon ve içme suyu altyapısına Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla kavuşuyor.

Başkan Çerçioğlu’nun daha önceden sözünü verdiği çalışmanın tam söz verilen tarihte başlaması Acarlar’da büyük sevinççe neden oldu. 11 milyon 500 bin TL yatırım bedeli ile gerçekleşecek olan proje kapsamında tüm mahalle kanalizasyon altyapısına kavuşacak ve tüm içme suyu şebeke ve isale hatları yenilenecek.

11 milyon TL lik dev projenin ilk kazmasının vurulduğu Acarlar’da Büyükşehir ve ASKİ yetkileri hazır bulundu. Sebze üretiminin başkenti diye adlandırılan mahallenin içme suyu ve kanalizasyon probleminin bir an önce çözülmesi için Başkan Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla ASKİ Genel Müdürlüğü gerekli etütleri yaparak, ihaleyi gerçekleştirip çalışmaları başlattı. 11 milyon 500 bin TL sözleşme bedeli ile 32 kilometre kanalizasyon hattı, 38 kilometre ise içmes uyu hat yapımı gerçekleştirilecek. Çalışma ile beraber bölgenin fosseptikten, sinekten ve kokudan kurtulacağını, öte yandan içme suyu arızalarının da son bulacağını ifade eden yetkililer yepyeni altyapıya sahip bir Acarlar olacak.” Dedi. Çalışmaların 2019’da bitmesi üzerine sözleşme yapıldığını ifade eden ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Sayın Başkanımızın talimatı gereği, gerekli adımları atarak 2018 yılında çalışmaların tamamlanması için elimizden geleni yapacağız dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz ve Büyükşehir Meclis Üyesi Barış Altıntaş da çalışmanın başlamasında hazır bulundu.

Çalışmaların yapılacağı Acarlar’da büyük sevinç yaşanırken, Acarlar Muhtarı Metin Demir “Bugün 50 yıllık dertlerimize son nokta koymak için buradayız. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve tüm personeline ayrı ayrı teşekkür ederiz. Dedi. Çalışmanın başlangıcı üzerine Acarlar halkı adına muhtar Demir kurban keserek kazasız belasız çalışma diledi.