Mamak Belediyesi, kadınların buluşma noktası olan aile merkezlerine bir yenisini daha ekledi.
Mamak Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu Türkiye’ye örnek olan aile merkezlerinde kadınlar spor yapıyor, stres atıyor, daha sağlıklı bir yaşama kavuşuyor, tanışıyor, kaynaşıyor ve paylaşıyor. Hizmete girdiği andan itibaren kadınların buluşma noktası olan aile merkezlerine bir yenisi daha eklendi. Başak mahallesindeki Necip Fazıl Kültür Merkezinde kurs kayıtları başlayan Aile Merkezi yeni üye ve kursiyerlerini bekliyor. Merkeze kurs kayıtları Kasım ayının sonuna kadar devam edecek. Sosyal ve kültürel birçok faaliyetlerle hizmet verecek merkezde kadınlar, nakış, dikiş, ahşap boyama, şiş dantel ve rölyef kurslarından faydalanacak.
Mamaklı kadınları sosyal ve kültürel birçok faaliyet ve kursla buluşturduklarını söyleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Hizmete açtığımız aile merkezlerine yönelik talep her geçen gün artıyor. Hanım kardeşlerimiz birden çok kurstan faydalanabiliyor. Biz aile merkezlerini inşa ederken sadece birer kurs olarak değil, kadınlarımız için tam bir yaşam alanı olarak tasarladık. Meslek edinmek isteyen hanım kardeşlerimize kapılarımız açık” dedi.
Sayıları 11’i bulan aile merkezlerinde kadınlar, kendilerini ve el becerilerini geliştirebilmek için uzman öğreticilerden ders alma imkanı buluyor. Aile merkezlerindeki alüminyum rölyef kursunda kursiyerler alüminyum plakaları ustaca işlemeyi, nakış, iğne oyası ve şiş dantel kuslarıyla ilmeklere hayat vermeyi öğreniyor. Ahşap boyama kurslarında pek çok süs ve ev eşyası kadınların hünerli ellerinde yeniden renkleniyor. El sanatları alanında verilen bu kurslarla hanımlar yeteneklerini geliştirerek bir meslek haline getirmeyi öğreniyor. Sadece el becerileri değil, kişisel gelişim alanında da kadınlara katkı sunan merkezlerde okuma yazma bilmeyen kadınlara da okuma yazma kursu veriliyor. Mamaklı kadınların sağlıklı yaşamayı öğrenmesi için aile merkezlerinde deneyimli hocalar eşliğinde step, aerobik, pilates ve fitnes dersleri düzenleniyor. Hanımlar bu kurslar sayesinde hem daha zinde kalıyor, hem de fazla kilolarından kurtulma imkanı buluyor. Aile merkezlerinde kursiyer annelerin çocukları düşünülüyor. Anneleri eğitim görürken çocuklar da aile sıcaklığında eğitim veren kreşlerde oynayarak öğrenme imkanı buluyor.