SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, Çarşamba'da kurulan biyokütle enerji santralini ÇED'den muaf tutmak için kurulan tezgahın, altın aranan Şahin Dağları'nda da yapıldığını ifade etti


MUAF TUTMAK İÇİN
Özdağ, Çarşamba'nın Eğercili Mahallesi'ne kurulan biyokütle enerji santralini, ÇED raporundan muaf tutabilmek adına, 147 ve 33 dönüm olarak ikiye ayırarak 'ÇED raporu gerekli değildir' kararını çıkarmak için kurulan tezgahın aynısının, TÜPRAG Madencilik tarafından altın aranan Şahin Dağları'nda da yapıldığını söyledi.

ŞİKE YAPIYORLAR
Firmaların, mevzuata takılmamak için şike yaptıklarını belirten Özdağ, "Firmalar, tarama yapacakları alanı 2 bin hektardan küçük parçalara bölerek ruhsat talep ediyorlar. TÜPRAG Madenciliğin Şahin Dağları'nda altın madeni araması yapacağı alanın toplam büyüklüğü hemen hemen 13 bin hektar. En büyüğü bin 960 hektar olmak kaydıyla parçalamışlar. Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali'nde ise 147 dönümlük açık hammade depolama sahası var ama fabrikayı gidip oraya kurmadı. Eğer kursaydı 100 dönümden büyük olduğu için ÇED'e girecekti. Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali'nde yapılan tezgahın aynısı, Şahin Dağları'nda da yapılmış" dedi.