Mektebim Okulları’na yeni ortak geldi. Geçtiğimiz nisan ayında yüzde 20’ye yakın hissesi Suudi SEDCO’ya satılan şirketin yeni ortağı Haydar Sancak’ın başında bulunduğu Sancak Group oldu. Sancak Group şirketin yüzde 30 hissesini satın alıyor.

Önemli bir bölümü Marmara Bölgesi’nde yoğunlaşan 30 koleji bulunan Mektebim Okulları yeni bir ortak aldı. Şirketin (Mektebim Eğitim Kurumları Ticaret A.Ş.) yüzde 19,5 hissesi geçtiğimiz nisan ayında Saudi Economic and Development Company’e (SEDCO) satılmıştı. Taraflar arasındaki anlaşmaya göre, SEDCO’nun hissesi kısa zaman içinde yüzde 50’ye çıkacaktı.

Yapılan yen anlaşmaya göre SEDCO’nun payı yüzde 30 seviyesinde tutulacak. SEDCO ile varılan yeni anlaşma sonrası yeni ortak alımına karar verildi. Buna göre şirketin yüzde 30’u, Medical Park’ın da ortaklarından Haydar Sancak’a satılıyor.Taraflar konu ile ilgili geçtiğimiz hafta cuma günü el sıkıştı. Ayrıntılı açıklamaların yarın yapılacak basın toplantısında duyurulması planlanıyor.



YENİ ORTAKLIK YAPISI ŞÖYLE:
Rekabet Kurumu'nun da onay vermesi ile birlikte Mektebim Okulları'nda ortaklık yapısı şöyle olacak: Yüzde 40 Ümit Kalko, yüzde 30 SEDCO, yüzde 30 Sancak Group. Şirketin yönetim kurulu başkanı ve CEO olarak Ümit Kalko'nun göreve devam edeceği öğrenildi.

8 İLDE 30 OKULU VAR
Ümit Kalko’nun 2006 yılında kurduğu Mektebim Okulları’nın 8’i sağlık meslek lisesi 22’si normal kolej olmak üzere 30 okulu var. 16 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullarda toplam 2 bin 500 kişi çalışıyor. Mektebim Okulları’nın bu yılki cirosunun 200 milyonu bulması hedefleniyor. Ümit Kalko konu ile ilgili bir süre önce Hürriyet’e yaptığı açıklamada, hedeflerinin Türkiye’de 3 yıl içinde 100 kampüse oluşmak ve Mektebim Üniversitesi’ni açmak olduğunu açıklamıştı.

MEDİCAL PARK'IN DA ORTAKLARINDAN

Haydar Sancak'ın başında bulunduğu Sancak Group ise, enerjiden inşata, hayvancılıktan sağlığa bir dizi sektörde faaliyet gösteriyor. Group bünyesinde Medical Park Hastanesi, rüzgar enerjisi lisansları, Ata Sancak Çiğ Süt İşletmesi, Sanport Gayrimenkul gibi şirket ve iştirakler bulunuyor.

SEDCO 40 yıl önce kuruldu

Mektibim Okulları'nda payı yüzde 30 seviyesinde kalacak olan SEDCO, 1976 yılında Şeyh Salim Bin Mahfuz tarafından kuruldu. Cidde'de işe küçük bir ticaret ve inşaat yüklenici şirketi olarak başlayan şirket, yıllar içinde Suudi Arabistan'ın en büyük şirketlerinden birine dönüştü. Şeyh Salim daha sonra ülkedeki bankalarından National Commercial Bank'ın kurucusu ve başkanı oldu. Bu Suudi Arabistan'ın 1953'te kurulan ilk bankasıydı ve yıllar içinde Ortadoğu'nun en büyük finans kuruluşuna dönüştü.

Hürriyet