Adana’da gece ağaçta mahsur kalan kedinin yardım çığlıkları karşısında çaresiz kalarak ağlayıp uyuyamayan karı koca, sabah itfaiye ekipleri kediyi kurtarınca adeta mutluluktan uçtu. Hasan Erdem, "Kediyi kurtardılar sevincimden utanmasam ağlayacağım" diyerek sevincini dile getirdi.
Seyhan ilçesine bağlı Namık Kemal Mahallesi’nde emekli Hasan Erdem’in (66) oturduğu evin bahçesindeki çam ağacından kedi sesi geldi. Erdem, eşi Hayriye Erdem (65) ile birlikte balkondan çam ağacına baktıklarında bir kedinin mahsur kaldığını gördü. Bunun üzerine karı koca kediyi ağaçtan indirmek için uğraştı ancak başaramadılar.
Mahsur kalan kedinin yardım çığlıklarından etkilenen çift, itfaiyeyi aradı. Görevlinin, karanlık olduğu için ekiplerin kurtarma çalışmasını sabah yapabileceklerini söylemesi üzerine çift de ağlayarak, kedinin yardım çığlıklarını sabaha kadar dinledi.
Sabah olduğunda karı koca itfaiye ekipleri gelmeden kendileri metrelerce yükseklikteki ağaca merdiven dayayıp tırmanarak kediyi kurtarmak istedi ancak bunda da başarılı olamadılar. Bir süre sonra ise olay yerine itfaiye ekipleri geldi. Ağacı kontrol eden ekipler bir türlü kediyi bulamadı. Daha sonra ağacın hemen yanındaki evin damına çıkan itfaiye ekipleri kedinin dama atlayıp burada kaldığını belirleyerek kediyi buradan kurtarıp serbest bıraktı. Özgürlüğüne kavuşan kedi koşarak uzaklaştı.
"ONLARIN AĞZI VAR DİLİ YOK"
Hasan Erdem hayvanlara yapılan kötü muameleye çok üzüldüğünü belirterek, "Akşam bir ses geldi, hanımla birlikte oraya buraya baktık, ağaçta kedi var. Ne yaptıysak indiremedik. Hanımla birlikte dışarıda oturduk. Hanım yalvardı ’gel kuzum, gel yavrum’ diye, ama aşağı inmedi. Bu nedenle bir türlü yatamadık geç saate kadar. Ağzı var dili yok. Hep insanız bu hayvanlar insanlardan iyi. Sabah ezanına kalktım hala orada ses çıkartıyor. Bu sefer oturdum ağladım. Çok üzüldüm. Ağzı var dili yok. Kediyi kurtardılar sevincimden utanmasam ağlayacağım. Herkes duyarlı olsun, yazık" dedi.
"BİR KEDİYE PLATİN TAKTIRDIM"
Hasan Erdem evlerinin hemen yolun kenarında olmasından dolayı birçok kez kazaya tanıklık ettiklerini belirterek, "Geçenlerde biri arabayla kediye vurdu arkasına bile bakmadan gitti. Ben kediyi aldım veterinere götürdüm ayağına platin taktırdım. Emekliyim ama tam 110 lira para verdim taktırdım. Yani insanlar biraz duyarlı olsun. Yoldan giderken biraz yavaş gitsinler, vurunca arkalarına dönüp bir baksınlar" diye konuştu.