Ramazan ayının coşkusunu ve bereketini paylaşan Başakşehirliler, Sular Vadisi ve Bahçeşehir etkinlik alanlarında buluştu.
On bir ayın sultanı Ramazan Başakşehir’de maneviyatı yüksek bir coşkuyla başladı. Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sular Vadisi ve Bahçeşehir etkinlik alanları Ramazan’ın ilk günü yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı. Ramazan etkinlik alanlarında kurulan stantlarda; Osmanlı şerbetçileri, el sanatları ürünleri, yöresel lezzetler ve asırlık tatlar da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ziyaretçiler iftar sonrası stantları ziyaret ederek alışveriş yaptı.
Yıl boyu verdiği eğitimlerle Başakşehirli çocukların ikinci adresi olan Başakşehir Bilgievleri, ilçe genelinde açılan yedi bilgievini Sular Vadisi’nde yer alan standına taşıyarak ilçe çocuklarıyla buluştu. Bilgievi öğrencileri Ramazan süresince Sular Vadisi’nde çeşitli etkinlikler ve gösterileri ile yer alacak.
YÜZ YÜZE İLETİŞİM KURULUYOR
Başakşehir Belediyesi, bu senede Bahçeşehir ve Sular Vadisi’nde kurulan belediye standında ilçe sakinleriyle yüz yüze iletişim kuruluyor. Vatandaşların; tavsiye, istek ve şikayetlerinin tek tek dinlendiği özel masalar, tüm Ramazan ayı boyunca, sahura kadar açık olacak.
“RAMAZAN FIRSATTIR, KUR’AN İLAÇTIR”
Ramazan’ın ilk günü cami programlarının adresi Bahçeşehir Merkez Cami ve Tunahan Cami oldu. İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu Tunahan Camisi'nde konuşmacı olarak yer alırken, Ali Rıza Temel de Merkez Camisi'nde halkla buluştu.
Ramazan ayının önemine dikkat çeken Ali Rıza Temel, bu ayın fırsatlarla dolu olduğunu belirterek, “Ramazan fırsattır. Birçok önemli hadiseler vuku bulmuştur. Kadir gecesinde Kur’an indirilmeye başlamıştır. Hz. Muhammed (s.a.v) Ramazan ayında peygamberlik vasfını almıştır. İbrahim Aleyhisselama sayfalar birinci gün indirilmiştir. Tevrat, Ramazan’ın yedinci, İncil onikinci günü inmeye başlamıştır. On bir aydan daha hayırlı Kadir gecesi vardır. Yapılan ibadetlerin fazileti fazladır” dedi.
Temel, “Ramazan içinde sadaka veren diğer aylardan daha fazla sevap kazanır. Bir vakit farz namazı kılan yetmiş bin farz kılmış kabul edilir. Dolaysıyla kadrini bilenler için fırsattır. Bakara suresi başında, ‘bu kitap ki onda bir şüphe yoktur, pusuladır’ buyrulur. Kur’an ilaçtır, kullanırsak, uygularsak çok faydasını buluruz. Ramazan fırsattır. Böyle bir fırsatı değerlendirmek gerekiyor” diye konuştu.