Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASFK) tarafından bu ay 5.’si yapılan Bilecik Amatör Spor Kulüpleri İstişare Toplantısı, Bilecik’in Pazayeri ilçesinde gerçekleşti.
Beytepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, 5.’si gerçekleşen toplantıda her yıl daha da yoğun katılım olduğunu söyledi. Belediyeler destek sağlamazsa amatör spor kulüplerinin sıkıntı yaşayacağını kaydeden Tosun, "Gittiğimiz ilçe de, belde de o ilçenin sporla ilgili sıkıntılarını masaya yatırıyoruz. Belediye başkanlarımız bize bu konuda büyük destekler veriyorlar. Belediyeler bu işe el atmazsa amatör spor kulüplerinin sıkıntıları çok büyük. Başkanlarımızın destekleriyle yürüyor bunu hepiniz biliyorsunuz. Biz arzu ediyoruz ki, başkanlarımız son çıkan yasada maddi destek anlamında da kulüplere destek verdirme yasası çıktığında biz bunu Bilecik’te merkez ilçe takımlarımıza söylüyoruz. İnşallah bundan sonra ilçe belediye başkanlarımızın da verdikleri manevi destek haricinde maddi destek de verirler. Amatör spora hizmet vermek gerçekten çok önemli. Gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Gençlerimizi spor sahalarına bunu sadece ASKF olarak düşünmemek lazım, futbola çekmemiz lazım. Spor kulüplerimize malzeme anlamında da destek verdiriyoruz” dedi.
“MÜCADELE ETMEK İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK LAZIM”
Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ise, yapılan toplantı ve yemeğin ev sahipliği üslendiklerini aktardı. Yalçın, “Biz bu spor branşlarına gençlerimizi ne kadar teşvik edersek onların enerjisini sahalarda olur, başka branşlarda olur. Eğer o enerjiyi alabilirsek iyi bir gençlik yetiştirmek için ilerideki zamanlarda Türkiye için çalışmış oluruz. Hepimiz spor kulüplerinin sorunlarını biliyoruz ama sorunlardan kaçmadan mücadele etmemiz lazım. Mücadele etmek için de birlik ve beraberlik lazım. Böyle toplantılar yaparsak, sorunları burada kendi aramızda konuşursak çözümün daha sonra geleceğine inanıyorum. Bu 5.’si düzenleniyor. İnşallah bu toplantıların kalabalığı daha fazla artarak devam etmesini diliyorum. Çünkü ben gençlerimize şunu söylüyorum; Siz Pazaryeri sakini değilsiniz, siz Pazaryeri sahibisiniz. Pazaryeri sahibi demek ne demek, o ilçeye sahip çıkmak demek. Bizde Bilecik’teki Amatör Spor Kulüpleri başkanlarıyla beraber bu gençlerimize sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu.
“SPORUN SORUNLARI HAT SAFHADA”
Son olarak söz alan Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku ise, sporun sorunlarının hat safhada olduğunu kaydetti. Toku, “Sadece konuşmakla iş olmuyor. Konuşulsun arkasından da sorunları hallederiz ama biz sadece şuanda konuşuyoruz. Bu sorunları halletmemiz için Kaymakam, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve Belediye Meclisi üyelerinin de destek vermesi lazım. Hangi takımımıza bunu sorsak kesinlikle ve kesinlikle destek veriyorlar demez. Sporun hepimiz yanında olmamız lazım. Sporu sevip birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde bunu yürütmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından spor kulübü temsilcileri ile karşılıklı soru cevap bölümüne geçildi. Gecenin sonunda ise, geçtiğimiz günlerde Osmaneli’nde yaşanan maç sonu olayların ardından Bilecikspor, Osmaneli Gençlerbirliğispor ve 1308 Osmaneli Belediyespor başkanları birlik ve beraberlik mesajları vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler.