Saimbeyli Yatılı Bölge Ortaokulu’nda eğitim gören S.U. ile K.Ç., yılbaşı tatili için ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta olan Kandilli Mahallesi’ndeki evlerine gitti. Geçen perşembe günü okula gitmek için köy minibüsüne binen 2 arkadaş, iddiaya göre ilçe merkezine geldiklerinde şoföre, ’Okula kadar gitmene gerek yok, biz gideriz’ diyerek araçtan indi. Ancak çocuklar minibüsten indikleri yere yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki okula gitmedi. Okul yetkilileri çocukların ailelerini arayarak bilgi verdi.

ERZAK ALMIŞLAR

Bunun üzerine çocukların aileleri şehir merkezine gelirken, polis ve jandarma arama çalışması başlattı. Yapılan çalışmalarda S.U. ile K.Ç.’nin minibüsten indikten sonra şehir merkezindeki bir internet kafeye gittiği ve burada bir süre zaman geçirdikten sonra ayrıldığı ortaya çıktı. Ekipler, çocukların gittikleri yeri tespit edebilmek için civardaki iş yerlerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alırken, Kandilli Mahallesi’ndeki bir bakkal, S.U. ve K.Ç.’ye benzeyen 2 çocuğun kendisinden su ve yiyecek aldığını söyledi. Bunun üzerine arama çalışmaları mahalle çevresinde yoğunlaştı. Dün akşam saatlerinde mahalle dışındaki bir bağ evinde ateş yandığını ve el feneri ışığı gören ekipler, gittiklerinde S.U. ve K.Ç. ile karşılaştı.

OTOSTOPLA KÖYE GELMİŞLER

İki arkadaşın otostop yaparak köye gittikleri ve bakkaldan aldıkları erzakla da 3 gün bağ evinde kaldıkları belirlendi. 2 çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, okulu sevmedikleri ve bu nedenle geçen yıl da 2 arkadaşıyla birlikte yine okuldan kaçtıkları ortaya çıktı.