Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Yenikapı'da dünyaya "Milletimiz birdir" mesajı verdik 79 milyon vatan evladıyla hep oradaydık. Omuz omuza Türkiye düşmanlarının karşısındaydık.
* 7 Ağustos'ta darbeler devrii açmamak üzere kapattık.
* O terörist başı Türkiye'ye gelecek, hesap verecek* Silahlı darbeye karşı silahsız gücün nasıl galip geldiğini tarih kitapları yazacak Türkiye'nin önünde açılan çok daha büyük kapılar var. Enerjiden ulaşıma, tarımdan turizme Rusya'da kapsamlı görüşmeler yapılacak
* Ruhunu 1 dolar karşılığında satan müptezellere Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz.  Darbe günü herkes panik olacak makinelerde para kalmayacak diye propaganda yaptılar ama hayat normal şekilde devam etti.
* Birlikte başardık, destan yazdık. Bugünün gençleri apolitik diyorduk, ne kadar yanılmışız. Gençler gövdelerini tanka topa siper ederek şehadet şerbetin içtiler.
* Merkez Bankası piyasaya para bile sürmedi, bu görevi millet kendisi yaptı. 11 milyar doları piyasaya sürerek ekonomiye can verdi.
* Dolar nihayet 3 lirasnın altına düştü, borsa yükselmeye devam ediyor, yatırımlar hız kesmiyor, inşaat sektörürünü geliştirmek için de gerekli tedbirleri alıyoruz. 
* Öğretmen ve polis adaylarımıza müjde veriyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak. İçişleri Bakanlığımız 10 bin polis alacak.
* Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Tasarrufları arttırmak içinBireysel Emeklilik Sistemi'ni otomatik hale getiriyoruz. Büyük yatırımlar artık kaynak sıkıntısı yüzünden gecikmeyecek, kalkınma yönündeki hedefler birer birer gerçekleşecek.
* Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyor. 33 bin kredi ortağının borçlarını 5 ıl vadeye yayıyoruz, icra takibini durduruyoruz. Üreticilerimizin bağduruyetini gidermek için tarım sigortalarının etkinliğini arttırıyoruz, kapsamını genişletiyoruz. 
* 14 Ağustos'u bekleyin. AK Part'nin 15. yıl kutlamasının olacağı gün.