ZONGULDAK’ta, insanca yaşam ve iş güvencesi istemiyle bugün 1 günlüğüne işe gitmeyerek grev yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Zonguldak Şubesi üyeleri, Soma’da geçen yıl bugün meydana gelen faciada ölen 301 maden işçisini andı.
Madenci Anıtı’nda toplanan BES üyeleri '13 Mayıs Soma unutma, unutturma’ ve 'Emekçiler geçim AKP seçim derdinde' yazılı pankart açtı. Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Zonguldak Şube temsilcilerinin de destek verdiği eylem de BES Zonguldak Şube Başkanı Zuhal Engiz bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması ardından yaklaşık 100 kişi Gazipaşa Caddesi’ni izleyerek Liman Caddesi’ndeki, maden kazalarında ölen işçilerin isimlerinin yer aldığı Maden Şehitleri Anıtı’na kadar yürüdü. Burada, Soma’da ve diğer maden kazalarında ölen işçiler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Birhan Şahin, Soma’daki olayın kaza değil cinayet olduğunu savundu. Şahin, "301 maden emekçisinin ölümü kader değil katliamdır. Bu katliamın sorumluları hala hesap verememiştir" dedi. Toplanan grup sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI