SAMSUN (AA) - 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na hazırlık toplantısı Samsun'da yapıldı.

Valilikteki toplantıda, Samsun'un 18-30 Temmuz 2017'de ev sahipliği yapacağı organizasyonun hazırlık çalışmaları değerlendirildi. 

Oyunların genel koordinatörü Funda Özyurt burada yaptığı açıklamada, kentin organizasyon süresince 21 branşta 6 bin sporcunun yanı sıra çok sayıda konuğu ağırlayacağını belirtti.  

Şehrin tanıtımına, turizmine ve ekonomisine katkı sağlaması için yapılması gerekli çalışmalara değinen Özyurt, şunları kaydetti:

"Olimpiyat Köyü'ne giremeyecek medya mensuplarının sporcularla röportaj yapabilmeleri için ortak sirkülasyon alanları oluşturmak zorunludur. Tören alanı, bilgi merkezi alanı ve buna benzer park yapılması dikkate alınmalıdır. Deaflympics park, şehir meydanı veya Olimpiyat Köyü'ne yakın olmalıdır. Ücretsiz Wİ-Fİ kullanımı sağlanmalıdır. Hazırlık işlemleri için en az iki nitelikli salon gerekmektedir. Sporcu, medya, VIP, seyirci ve idareciler için ayrı ayrı mutfak ve tuvaletler, soyunma kabinleri, canlı yayın platformları için altyapı, aydınlatma çözümleri, ikram alanları, bilgilendirme ofisleri ve lisanslı ürün satış noktaları gerekmektedir."

Özyurt, 23 Ekim Cuma günü, Batıpark'ta katılımcı ülkelerinin bayraklarının yer alacağı tören alanı açılışının, 24 Ekim Cumartesi günü de ağaç dikme etkinliğinin yapılacağını bildirdi.