Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, ()- SPOR Toto Basketbol Ligi'nde Rönesans TED Ankara Kolejliler'den sonra ülkemizi Euroleague'de temsil eden Darüşşafaka Doğuş'u 72-70 yenerek 2'de 2 yapan Muratbey Uşak Sportif'in antrenörü Ozan Bulkaz, acısını kalbine gömerek çıktığı maçta takımını zafere taşıdı.
Karşılaşmadan bir gün önce vefat eden anneannesi Emin'e Özal'ı aynı gün toprağa veren genç teknik adam, yaşadığı büyük acıya rağmen oyuncularını zorlu randevuda yalnız bırakmadı. Bu sezon kadrosu tepeden tırnağa yenilenen ve hazırlık dönemindeki performansıyla kafalarda soru işaretleri yaratan kırmızı siyahlı ekip, son periyodu büyük çekişmeye sahne olan maçta dev rakibine geçit vermedi.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Anadolu Efes gibi takımların henüz ilk haftalarda mağlubiyetle tanıştığı ligde yoluna firesiz devam eden Uşak Sportif, 1 maç eksiğine rağmen play off hattına yerleşti. Geride bıraktığımız haftanın kendisi için kolay geçmediğini söyleyen Ozan Bulkaz, şöyle konuştu:
"Evimizde oynadığımız sezonun ilk maçını kazandığım için mutluyum. Son periyoda kadar tutuktuk. İstediklerimizi yapamadık. Euroleague'de büyük hedefleri olan Darüşşafaka Doğuş gibi ciddi bir takımı kötü oyun ve hatalara rağmen yendiğimiz için ayrıca mutluyum. Takımımın, Türk oyuncuların, özellikle Can'ın verdiği mücadele üst seviyedeydi. Kazanmayı öğrendik. Türkiye bizi izlemeye devam etsin."
SÜPER ÇAYLAK
Muratbey Uşak Sportif'in sezon başında NCAA'den transfer ettiği guard D'Angelo Harrison, ilk 2 haftada yıldızlaştı. İlk profesyonel sezonunu yaşayan 22 yaşındaki Harrison, TED Kolejliler deplasmanında 18 sayı, 2 ribaund, 4 asistle oynadı. Çaylak oyun kurucu, Darüşşafaka Doğuş karşısında ise 19 sayı, 8 ribaund, 2 asist üretti. Uşak'ın yıldız adayı özellikle son bölümde attığı kritik 3'lükle takımının maçı kazanmasını sağladı. Sakatlıktan çıkan Can da 13 sayıyla galibiyete büyük katkı yaptı.