Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, dershanelerin kapatılması sürecinde kalp kırılarak Türkiye’nin gerçekleriyle örtüşmeyen uygulamaya imza atılmak istediğini söyledi. Saatcı, dershanelerin durup dururken ortaya çıkmadığını, 1970'li yıllardan beri bir ihtiyacı karşıladığını ve bu ihtiyaç giderilmeden kapatılmasının uygun olmayacağını vurguladı.

İlçe genelindeki dershaneleri ziyaret ederek eğitimcilere destek veren Başkan Saatcı, eğitim sisteminde dershanelerin kapanmasının yanlış olduğunu ifade etti. Fem Dershanesi'nde Müdür Alim Bitim ile sohbet eden Saatcı, dershanelerin kapatılmasını gündeme getiren hükümeti eleştirdi. Başkan Saatcı, “Dershane olayı durup dururken Türkiye’nin gündemine gelmedi. Dershanecilerin 70’li yıllara kadar gidersek, dershaneler o zaman bir ihtiyaçtan doğmuştu. Keşke Milli Eğitimimiz gerçekten dört dörtlük bir eğitim verse de, dershanelere ihtiyaç duyulmasa. Türkiye’de iyi kötü bu eğitim camiasının içinde olan her arkadaşımız tamamen kin ve intikam duygusuyla hareket ederek, özellikle gönüllüler hareketinin dershanelerin kapatılmasına yönelik son zamanlarda hükümet nezdindeki çalışmalarının doğru olmadığını, bunun hem kalp kırdığını, hem de Türkiye’nin gerçekleriyle örtüşmediğini çok net bir şekilde dile getirebiliyor. Kinle, intikamla devlet yönetilmez.” dedi.

Fem Dershanesi Müdürü Alim Bitim ise dershanelerden doğacak olan boşlukların kimler tarafından nasıl doldurulacağına dikkat çekip, "2015 yılına kadar aklıselim insanlar mutlaka devreye girecektir. Anayasa mahkemesi muhakkak devreye girecektir ki bu arada başvurular da olacaktır. Yani bu yanlıştan dönüleceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dershanelerin verilen eğitimin sonunda ortaya çıktığını ve ilk önce ülke genelindeki eğitim politikalarının çözülmesi gerektiğini belirten Ana Fen Müdürü Şerif Özdemir de dershanelerin sistemin bir sonucu olduğunu aktardı. Öncelikle bu sonucu meydana getiren gerekçelerinin çözülmesi gerektiğini kaydeden Özdemir, dershaneleri kapatarak problemi kökünden hallediyoruz yaklaşımının yanlış olduğuna dikkat çekti.

Pi Analitik Dershanesi Müdürü Ramazan Ceylan da toplumun her kesiminden dershanelere sahip çıkılmasının kendilerini mutlu etiğini söyledi.