Eskişehir’in Beylikova ilçesinde tahıllarda kuru ve sulu şartlarda gübreleme ve gübreleme teknikleri konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Beylikova İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Eskişehir Ticaret Borsası ve Beylikova Belediyesi İşbirliği ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Emekli Eski Dekanı Prof. Dr. Engin Kınacı ile Prof. Dr. Gülcan Kınacı, hububat üreticilerine yönelik gübreler ve üst gübreler konusunda Beylikova çok programlı anadolu lisesi konferans salonunda toplantı yaptı.

Seminerde, Prof. Dr. Engin Kınacı, üst gübrelemenin önemi, bitkinin protein miktarına etkisi, kuru tarım ve sulu tarım yapılan bölgelerde hangi gübrelerin hangi dozda atılabileceği üzerinde duruldu. Beylikova genelinde üretilen yem bitkilerinin toprağa sağladığı azot miktarı ve toprağın organik madde miktarının çok önemli olduğu aktaran Kınacı, özellikle kuru tarım alanlarında üretilen yem bitkisi Macar Fiğ’in toprağa sağladığı azotun ve organik maddenin kendisinden sonraki bitkiye yararından bahsetti. Toplantı, yapılan konuşmaların ardından çiftçilerin soruları ile devam etti. Oldukça samimi bir ortamda geçen toplantıda, çiftçiler konuşmacılar ile birebir fikir alışverişinde bulunma şansı elde ettiler.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Taşdemir’in daveti üzerine Prof. Dr. Engin Kınacı ve Prof. Dr. Gülcan Kınacı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde kendisinin ürettiği yoğurt ve sirke ikram etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü bir sonraki toplantının gıda ve gıda teknolojisi olması üreticilerimiz açısından faydalı olduğu dile getirilerek toplantı için hazırlıkların başladığını söyledi.