Sosyal belediyecilikte devletin bile örnek aldığı marka projeler hayata geçiren Gaziemir Belediyesi, her yaştan insanın iyi gününde de, kötü gününde de yanı başında yer alıyor.
2009 yılında göreve gelir gelmez hayata geçirdiği sosyal belediyecilik anlayışıyla fark yaratan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un oluşturduğu Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, her yaştan ve her kesimden Gaziemirlinin iyi gününde de, kötü gününde de yanında yer almaya devam ediyor. Semt evleriyle kadınların sosyal ve ekonomik hayatın içine çekildiği, sel ve yangın gibi doğal afetlerde ekiplerin hızır gibi yetiştiği Gaziemir’de yakınlarını kaybedenler yanlarında belediyenin cenaze ve taziye ekiplerini buluyor.
İlköğretim öğrencilerine kıyafet ve kırtasiye yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giyim ve eşya yardımları aralıksız sürerken, vatani göreve giden gençleri de Gaziemir Belediyesi asker çantasıyla uğurluyor. Ücretsiz çamaşırhane gibi kalıcı tesislerin kurulurken, evde hasta ve yaşlı bakım ve ücretsiz nakil ambulansı gibi projeleri diğer belediyeler ve devlet bile örnek alıyor. Her yıl Ramazan aylarında kurulan sofralarla birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en üst seviyeye çıkaran Gaziemir Belediyesi, Destek Kart uygulamasıyla hem ihtiyaç sahiplerine düzenli para yardımı yaparken, küçük esnafa da dolaylı yoldan katkı veriyor.
“7’den 77’ye paylaşan ve daha güçlü bir Gaziemir yaratacağız” diyen Başkan Halil İbrahim Şenol’un öncülüğündeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği çalışmaların rakamlara yansıyan tablosu da bu gerçeği gözler önüne seriyor:
’’Son iki yılda 4 bin 556 gıda kolisi dağıtılırken 2014 yılında destek kart uygulamasına geçildi. Son 3 yılda 7 bin 490 öğrenciye kırtasiye seti dağıtıldı. 370 aile yakacak yardımı alırken, 2012 ve 2013 yıllarında bin 500 aileye kurban eti verildi, 23 engelliye tekerlekli sandalye temin edildi. Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği ile koordineli yapılan çalışmalarla son 3 yılda 259 aileden alınan ev eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yangın ve sel gibi afete uğrayan 60 ailenin yardımına koşuldu. Cenaze ve taziye ekipleri bin 331 ailenin acısını paylaştı. İftar yemeklerinde yaklaşık 30 bin kişi aynı sofrada buluştu. 125 çocuk sünnet ettirildi.’’