Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Siyer-i Nebi kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini dağıttı.
Dilek Spor Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Dilek Eğitim Derneği Başkanı Zeki Erdem, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yeşilyurt Belediyesi Yeşil Konaklarda ve Dilek Mahallesi’ndeki okullarda eğitim gören öğrencilere hem Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeleri hem de kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için Siyer-i Nebi Kitap Okuma Yarışması düzenlendi. Geçtiğimiz Nisan ayında tamamlanan yarışma için yeşil konaklarda eğitim gören yaklaşık bin 200 öğrenciye Peygamber Efendimizin hayatını konu alan kitaplar dağıtıldı. Siyer-i Nebi Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Dilek Kubilay Anadolu Lisesi öğrencilerinin Kuran’ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
POLAT: “ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”
Dilekli öğrenciler tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Hepinizi selamların en güzeli olan Allahın selamıyla selamlıyorum, Bugün burada yavrularımızın, çocuklarımızın kitap okuma yarışmasında gösterdikleri üstün başarılar için toplanmış bulunuyoruz. Dilek Orta Okulu ve DİLDER iş birliğiyle tertip edilen programdan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz tebrik ediyorum. Peygamber Efendimizi okuyup öğrenmek hayatınızda ve çizmiş olduğunuz yolunuzda size rehber olacaktır. Ben yeşil konaklarda eğitim görüp, kendini yetiştiren öğrencilerimize baktıkça gurur duyuyorum. Allah her zaman başarınızı daim kılsın” ifadelerini kullandı.
Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise, “Bu programı düzenleyen okul idaresine, Dilek Yeşil Konağımıza, katılan tüm sivil toplum temsilcilerine teşekkür ediyorum. Efendimizin mesajının hakiki bir şekilde anlaşılması için özellikle genç nesillere anneler ve babalar efendimizi anlatmalıdır. Efendimizi anlamak, hayatı anlamaktır mutluluğun başlangıcıdır. Ben Yeşilyurt Belediye’mizin düzenlemiş olduğu Siyer-i Nebi Kitap Okuma Yarışması’nı çok yararlı buldum. Zaten Başkanımız Hacı Uğur Polat, eğitime her anlamda destek oluyor. Kendisini ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum” dedi.
Kitap okuma yarışmasında beşinci, altıncı ve yedinci sınıflarda ilk üçe giren öğrencilere bisiklet hediye edilirken dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci olan öğrencilere tablet, kol saati, fotoğraf makinesi, külliyat ve kitap gibi ödüller hediye edildi.