Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimi uygulamasının başlamasının ardından, tüm yurtta yeni modern Aile Sağlığı Merkezleri yapmaya devam ediyor. Bakanlık, Kütahya’nın Emet ilçesinde de, 5 hekimin ve 112 acil hizmet bölümünün olacağı yeni Aile Sağlığı Merkezi için çalışmalara başladı.
2011 yılında Sağlık Bakanlığı'na yapılan yatırım teklifi neticesinde Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Dairesi Başkanlığı 2012 Yılı Yatırım Programına 5 Hekimlik A.S.M. + T.S.M. yapılmasını yatırıma almıştı. İl Sağlık Müdürlüğü ve Emet Belediye Başkanlığı'nın ortak çalışmalarıyla mülkiyeti Emet Belediyesi'ne ait olan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 1.362,00 m2’lik taşınmaz il sağlık müdürlüğüne belediye meclis kararıyla tahsis edildi.
İçinde 5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi (ASM), Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASHİ) ve İlçe Sağlık Müdürlüğü bulunacak olan binanın ihalesini alan Uğural inşaat, inşaat çalışmalarına başladı. Toplam 422,38 m2 oturma alanına sahip bodrum üzeri 2 kat olmak üzere toplam 1.296,70 m2 kapalı alanlı inşa edilecek olan hizmet binası 150 günde tamamlanacak. Emet’te bulunan 2 sağlık ocağı kapanarak bu merkezden hizmet verecek.