Eski kız arkadaşının evini basan kişi kurşun yağdırdı: 4 ölü (Yeniden)
 
SİVAS'ta, ayrıldığı kız arkadaşının ailesinin evini basan Dursun D. (43), 4 kişiyi tabancayla vurarak öldürdü. 

Olay, saat 22.00 sıralarında Yüceyurt Mahallesi Şehit İsmail Şirin Caddesi üzerindeki 11 katlı apartmanın birinci katında yaşandı. İddiaya göre, Kandur ailesinin kızları olan ve eşinden boşanma aşamasında bulunan Gülbeyaz Genç (40) ile Dursun D. telefonda bir süre duygusal ilişki yaşadı. Ancak Dursun D. bir süre sonra kendisinden ayrılmak isteyen kadını ailesini öldürmekle tehdit etti. Bunun üzerine Yeni Mahalle Polis Merkezine başvuran Gülbeyaz Genç, Dursun D. hakkında şikayetçi oldu. Bunu öğrenen Dursun D., Gülbeyaz Genç'in ailesinin yaşadığı eve geldi. Dursun D., üzerinde taşıdığı tabanca ile evde bulunan Turgut Kandur (65), karısı Döndü Kandur, oğlu Can Serkan Kandur (24) ile gelinleri Beyza Kandur'a ateş açtı. Turgut, Beyza ve Can Serkan Kandur olay yerinde, Döndü Kandur ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olayın yaşandığı yere çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Silah seslerini duyan mahalleliler de bina önünde toplandı. Olay sonrasında şüpheli Dursun D. binadan çıkarak kaçtı. Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Acı haberi alarak olay yerine gelen ailenin yakınları sinir krizi geçirdi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Olay yerinden görüntüler
-Binanın görüntüleri
-Polis ve sağlık ekiplerinin görnütüsü
-Yakınlarının yaşadığı şok
-Detaylar

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI-Uğur YİĞİT/SİVAS, ()

====================================

Arazi yangınında sulama pompası ve ağaçlar yandı

ANTALYA’nın Serik ilçesinde boş arazide yangın çıktı. Yaklaşık 1,5 saatte kontrol altına alınabilen yangında sulama kanalına ait pompa ve çevresindeki ağaçlar zarar gördü.

Kayaburnu Mahallesi’nde saat 22.00 sıralarında katı atıklar ve sulama kanalına ait pompanın bulunduğu boş arazide belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri gören çevredekiler durumu itfaiyeye haber verdi. İhbar sonrası olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Çevredeki vatandaşların da desteğiyle itfaiye ekipleri alevlerin çevredeki seralara sıçramadan kontrol altına alınması için çalışma başlattı. Büyüyen ve çevredeki ağaçlara da sirayet eden yangın yaklaşık 1,5 saat süren çalışma sonucunda kontrol altına alınabildi.

Yangında sulama kanalına ait pompa ve çevresindeki ağaçlar yandı. Jandarma yangınla ilgili çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------
-Detay görüntüler
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), ()

============================

Bolu'da, bayram tatiline gidenlerin içinde bulunduğu otomobil alev aldı
 
BOLU'da, TEM yolunda, bayram tatili için memleketine gidenlerin içerisinde bulunduğu otomobil alev alarak yandı. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen otomobil, hurdaya döndü.

Bayram tatili için İstanbul'dan Konya'ya giden, Adem Uz'un kullandığı ve içerisinde ailesinin de bulunduğu 42 FNF 61 plakalı otomobil, Bolu Dağı'nın dik rampalarını çıktıktan sonra Dağkent viyadükleri mevkiinde alev aldı. Otomobilden çıkan dumanı fark eden sürücü, aracını emniyet şeridine park etti. Otomobilde bulunan aynı aileden 5 kişi hemen aracı terk etti. Alevlere kendi imkanları ile müdahale eden sürücünün çabası yetersiz kalınca durum itfaiyeye bildirildi. Alev topuna dönen otomobil, itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü. Araç tamamen kullanılamaz hale geldi.

Yangın nedeniyle TEM yolunun Ankara yönünde ulaşım 2 şeride düştü. Bu nedenle yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Yanan otomobilin söndürülüp yoldan kaldırılmasıyla ulaşım tekrar normale döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Trafikten görüntüler
-Yanan aracın görüntüsü
-İtfaiyenin soğutma çalışmaları
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,()

============================

Sivas'ta iki otomobil çarpıştı: 4'ü çocuk 8 yaralı

SİVAS'ın Gemerek ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4'ü çocuk 8 kişi yaralandı.

Kaza, saat 21.00 sıralarında Gemerek ilçe girişi kavşağında meydana geldi. Kürşat Durmuş (41) yönetimindeki 38 GK 287 plakalı otomobil, Kadir Güleç'in (49) kullandığı 38 NL 283 plakalı otomobille kavşakta çarpıştı. Kazayı gören çevredekiler durumu sağlık ekiplerine bildirdi.  Kazada sürücüler ile araçlardaki Nevzat (35), Hasan Emir (5), Betül Nisa (3), Emine Karakoç (37) ile Eren (11) ve Yaser Durmuş (13) yaralandı. Yaralılar kaza yerine gelen ambulanslarla Gemerek Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Görüntü Dökümü:
-Kaza yerinden görüntüler
-Araçların görüntüleri

Haber-Kamera: Mehmet BOZDUMAN/GEMEREK(Sivas), () 

==============================

Bakan Soylu: Herkes kendi Hıfzıssıhha Kurulu olursa problem çözülür

AFYONKARAHİSAR'daki trafik uygulamasına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik kurallarına uyulmasını ve koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere riayet edilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Soylu, “Herkes kendi Hıfzıssıhha Kurulu olursa problem çözülür bu kadar açık ve net. Herkesin kendi adına uygulayabileceği kuralları en iyi şekilde ortaya koyması gerekirö dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla karayolu trafiğini yoğun olduğu Afyonkarahisar'da trafik denetimine katılmak için Afyonkarahisar- İzmir karayolunda bulunan Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, durdurulan araçlardaki vatandaşların bayramını kutlarken, çocuklara hediyeler verdi.

‘SALGINLA MÜCADELE İÇİN ZİYARETLERİ KISA TUTALIM’

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Süleyman Soylu, özellikle koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin ev ziyaretleri ve vefatlara yapılan taziyelerin kısa tutulması gerektiği uyarısında bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu bayramda bir değil, iki tedbirimiz var, bir de salgın tedbirimiz var. Özellikle vatandaşlarımıza buradan tekrar söylemek istiyorum, Sağlık Bakanımızla yaptığımız her görüşmede uyarmamızı istedi. Bayramlaşmalarımızı lütfen kısa tutalım. Belki de milletimize söyleyebileceğimiz, uyarabileceğimiz en önemli husus budur. Bayramlaşmalarımızı kısa tutalım ve özellikle büyüklerimize gittiğimizde mesafemize çok dikkat edelim ve kısa tutalım. Bunun yanı sıra bayram dolayısıyla memleketlerine gidenler orada daha önce yaşanan vefatlara taziyelere gidebilirler. Tabii bu taziyeler toplu ve katılım yüksek olunca bu salgının yayılmasındaki belki de en önemli etkenlerden birisi. Bizim elde ettiğimiz bulgu ve değerlendirmeler bu yönde. Onun için İl Hıfzıssıhha Kurulları karar alıyorlar, toplu taziyelerin kabul edilmesinin memleketimizin her yöresinde onlar kısıtlıyorlar. Ama buradan bir kez daha belirtmek isterim ki bu konuda, yani taziye konusunda toplu taziyelerden sakınılması, zaten bir kısıtlama söz konusu ama bunu da bir kez daha söylüyorum sakınılması esastır" dedi.

‘HERKES KENDİ HIFZISSIHHA KURULU OLURSA PROBLEM ÇÖZÜLÜR’

Herkesin kendi Hıfzıssıhha Kurulu olması halinde problemlerin çözülebileceği vurgusunu yapan Bakan Soylu, "Yani bu konuda herkes kendi Hıfzıssıhha Kurulu olursa problem çözülür bu kadar açık ve net. Herkesin kendi adına uygulayabileceği kuralları en iyi şekilde ortaya koyması gerekir. Yarın öbür gün Avrupa'da ikinci dalgadan bahsediliyor bununla karşı karşıya kalmamak için tüm tedbirleri uygulamamız gerekir" diye konuştu.

‘3 AY ÖNCESİ KAPALI OLDUĞUMUZ GÜNLERİ HATIRLAYALIM’

İş yeri ve düğün salonu sahiplerine de uyarılarda bulunan Bakan Soylu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Üç ay öncesini hatırlamamız gerekiyor. İş yeri ve düğün salonu sahiplerine tekrar hatırlatıyorum o kapalı olan günleri hakikaten her birimiz sıkıntı çektik. Onun için o günleri hatırımızda tutalım. Açık olan günlerde tedbirlerimizi en yüksek taşımak durumundayız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
-Afyonkarahisar- İzmir karayolu denetim noktasında trafik akışından detaylar
-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun denetim noktasına gelişi
-Bakan Soylu tarafından kontrol noktasında durdurulan araçlardaki vatandaşların bayramını kutlaması ve ikramlar

HABER-KAMERA: Mustafa KILINÇ/AFYONKARAHİSAR, ()