Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasındaki İş birliği Protokolü dahilinde Düzce Gençlik Merkezinde açılan Osmanlıca kurslarının sertifika töreni Gençlik Merkezi Tiyatro Salonunda yapıldı.
Düzce Gençlik Merkezi ile Hayrat Vakfı tarafından açılan Osmanlıca kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasındaki protokole dahil olan Düzce Gençlik Merkezi de 14 kursiyere Osmanlıca kursu verdi. 2 boyunca devam eden Osmanlıca kursları sonunda öğrencilere sertifikaları Hayrat Vakfı Başkanı ve eğitmeni Salih Çetin ve Düzce Gençlik Merkezi Müdür Vekili Fatih keten tarafından verildi. Kuran Tilaveti ile başlayan sertifika töreninde kursiyerler Osmanlıca şiir ve hikayeler okudu.
Düzce Gençlik Merkezi Müdür Vekili Fatih Keten, Osmanlıca kursu sertifika treninde Osmanlıcanın atalarımızdan miras kaldığını belirterek, “Osmanlıca zor dillerden biri ancak her dil gibi tekrar edilerek unutulmaması sağlanabilir. Kursiyerlerimizin de Osmanlıcayı unutmamak için çalışmalarına devam etmelerini istiyoruz” dedi.