Datça’da bu yıl beşincisi düzenlenen Veteranlar Voleybol Turnuvasında şampiyon finalde Muğla Belediyesi’ni 3-1 yenen Marmaris oldu.

Toplam dört takımın katıldığı turnuvanın ilk günü cumartesi Marmaris Veteranspor ile Datça kent konseyi veteran takımları karşılaştı maçı Marmaris Teteran takımı Datça Kent Konseyi Veteran voleybol takımını 25-16 12-25 25-17 ve 25 - 21 lik setlerle 3-1 yendi.

Şampiyonanın ikinci maçında ise Muğla belediye veteran takımı Muğla üniversitesi veteran takımını zorlanmadan 3-0 yendi. Şampiyonanın ikinci gününde üçüncülük dördüncülük maçları yapıldı ilk olarak sabah seansında üçüncülük dördüncülük maçında datça kent konseyi veteran voleybol takımı Muğla üniversitesini 3-0 yenerek üçüncü oldu.

Şampiyonluk maçı öğleden sonraya alındığı için voleybol takımlarının oyuncuları topluca Yatağan termik santral özelleştirmesine karşı direniş başlatan işçilere sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiler ve işçi temsilcilerinden bilgi aldı.

İşçi temsilcileri yaptıkları açıklamada; “Yatağan termik santralı, Gökova Yeniköy termik santralı ve YEAŞ Yatağan elektrik üretim anonim şirketlerinin özelleştirilecek olmasından kaygı duyduklarını bu işletmelerde görev yapan işçilerin aileleri tedirginlik içinde çünkü buraların özelleştirilmesi demek buradan ekmek yiyen aileleriyle birlikte yaklaşık 10 bin kişinin mağdur olması söz konusu. Bu yüzden bu karlı işletmelerin özelleştirilmesine karşıyız. Özelleştirilmemesi için sonuna kadar direneceğiz yarından itibaren açlık grevine de başlıyoruz sizlerin ziyareti bizim direnişimize güç verecektir” dediler.

Öğleden sonra yapılan şampiyonluk maçını ise Marmaris veteran sporu 3-1 yenen Muğla belediyesi veteranları şampiyon oldu. Şampiyon Muğla belediyesi veteran sporun ödülünü Muğla belediye başkan yardımcısı Hüseyin Daşgın verdi.