Malatya Bağımsız Milletvekilli Adayı Münir Doğan Ölmeztoprak, Malatya’nın Darende ilçesini ziyaret etti. Darendelilere seslenen Ölmeztoprak, “Devlet yönetiminde bulundum. Şimdi görüyorum ki bu gidişat, iyi bir gidişat değil. Türkiye süratle uçuruma doğru gidiyor” dedi.
‘Yeni Bir Başlangıç İçin’ sloganıyla seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Malatya Bağımsız Milletvekilli Adayı Münir Doğan Ölmeztoprak, Darende’de temaslarda bulundu. İlçe çarşısını gezerek, vatandaşların sorunlarını dinleyen Ölmeztoprak, burada yaptığı açıklamada, “Türkiye, vatandaşlarının hayat standardını yükseltecek kaynaklara ve zenginliğe sahip. Burada önemli olan bu kaynakları nerede ve kime harcayacağınızdır. Hükümet bu kaynakları lüks tüketim için kullandı. Lüks AVM’ler, konutlar için harcadı. Üretim boyutu geri plana atıldı. Hükümetin bu uygulamalarına maalesef halkımız tepki göstermedi. Aksine destek sundu. Bu desteği gören hükümet daha da cesaretlenerek, bu lüks tüketim harcamalarını artırdı” diye konuştu.
Çalışma hayatına ve iş koşullarına da değinen Ölmeztoprak, “Şu an sendikal hayat yok, bütün işçilerin yüzde 90’ı taşeron olarak çalışıyor. Maden işçilerinin durumu daha da vahim. Bu insanlar her gün cehennem çukuruna iniyorlar. Maden işçilerine bile asgari ücret veriliyor. Bu çalışma hayatı değil, bu resmen kölelik düzenidir. Eğer bu gidişattan memnun değilseniz, farklı bir çıkış olarak biz bu yolla çıktık” ifadelerini kullandı.
Geçmişte Turgut Özal ile çalıştığını vurgulayan Ölmeztoprak, “Turgut beyle beraber çalıştık. Yüzlerce defa Darende’ye geldim. Burayı iyi tanıyorum. Neyi eksik, neyi yok çok iyi biliyorum. Turgut beyle mesaimiz oldu. İl başkanlığı, milletvekilliği yaptım ve bütçe planda çalıştım. Devletin, ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum. Devleti, Türkiye’yi ve dünyayı iyi tanıyorum. Bu gidişat, iyi bir gidişat değil. Türkiye iç politika ve dış politika neticesinde süratle uçuruma doğru gidiyor. ‘Bu gidişata dur diyelim’ diyorsanız beraber yola çıkalım. ‘Yok, böyle gitsin diyorsanız’ böyle gider. Yolsuzluk alıp başını gider, umutsuzluk başını alıp gider, işsizlik başını alıp gider. Türkiye’nin üretimi durmuş, ihracatı gerilemiş durumda. Her yönüyle sıkıntılı bir tablo karşımızda. Ya buna dur diyeceğiz ya da bu şekilde uçuruma doğru gideceğiz” şeklinde konuştu.