Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu ve ESGROUP tarafından yürütülen; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın da paydaş olarak destek verdiği “5. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği” kura çekimleri, şenliğe katılacak 20 okulun sorumlu öğretmenleri ve paydaşların katılımı ile gerçekleştirildi.
Kura çekimi öncesi konuşan Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, sanatsal yaratıcılığı en etkin biçimde topluma aktaran bir araç olan tiyatronun önemine dikkat çekti. Akçasoy, “Gençlerimizin böyle faaliyetlerde yer almasını Kent Konseyi olarak çok önemsiyoruz. Bu organizasyona emek veren, katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Kura çekimlerinin ardından 2-25 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak şenlik hakkında bilgi veren Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Nihal Bağcı, “20 gün sürecek olan şenliğimizin açılışı 2 Mayıs günü kortej yürüyüşü ile gerçekleştirilecektir. Provalar ve gösteriler ise 3 Mayıs’ta Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Turgut Özakman Sahnesinde başlayacaktır. Şenliğe katılan okullarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyor, tüm halkımızı gösterilerimize bekliyoruz” diye konuştu.