Çocuklar için eğitiminden sağlığa, spordan kültüre birçok alanda projelere imza atan Mamak Belediyesi, ilçeyi çocuk dostu bir şehir haline getirmeyi hedefliyor.
Mamak Belediyesi binlerce çocuğa doğrudan ya da dolaylı olarak ulaştırdığı hizmetlerini üniversitelerden de aldığı akademik destekle, çok daha profesyonel hale getiriyor. Türkiye’de ilk defa yapılan Çocuk Müzesi, çocuk dostu sokağı, bilgi evleri, çocuk tiyatrosu, çocuklara yönelik kurslar ve şölenlerin dışında, Mamak Belediyesi ’UNICEF’le de işbirliği yapıyor.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik her alanda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bizler klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkarak çocuklarımıza yönelik çok boyutlu çalışmalara imza attık. Her geçen yıl Mamak’ı tam bir çocuk dostu şehir haline getirmek üzere çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.
HİZMETLER DOĞUMLA BAŞLIYOR
Mamak Belediyesi çocuklara yönelik hizmetlerine doğumla birlikte başlıyor. ’Hoş Geldin Bebek’ kampanyasıyla, Mamak’ta dünyaya gelen bebekler ve aileleri ziyaret edilerek çeşitli hediyeler veriliyor. Ankara Üniversitesi işbirliğinde Türkiye’de ilk defa yapılan Çocuk Müzesi’nde ise sona gelindi. Yine Ankara Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Çocuk Dostu Sokak da tamamlanarak, Mamaklı çocukların hizmetine sunuldu. Dezavantajlı bölgelerde bulunan çocuklara yönelik başlatılan Gezici Eğitim Otobüsü uygulaması kapsamında, kreş eğitimi çocukların ayağına gidiyor. Hafta için 8 mahalleyi dolaşan otobüs, 380 çocuğa kreş eğitimini ulaştırıyor. Binlerce öğrencinin faydalandığı Bilgi Evleri’nde ise Mamaklı öğrenciler son derece kapsamlı bir şekilde eğitim desteği alıyor ve uzman hocalar tarafından verilen derslerle başarılarına başarı katıyor.
KIRTASİYE DESTEĞİ DE VERİLİYOR
Mamak Belediyesi, maddi imkansızlar yaşayan ailelerin çocuklarına yönelik kırtasiye yardımı da yapıyor. Her eğitim öğretim yılı içerisinde Mamak’ta 2 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapılıyor. Bir öğrencinin yıl içerisinde ihtiyaç duyabileceği kalem, silgi, defter, çanta gibi temel kırtasiye ihtiyaçları ailelere teslim ediliyor. Mamaklı çocuklar, aile merkezlerinden faydalanan kadınların çocukları düşünülerek açılan ve bu merkezlerin bünyesinde bulunan kreşlerden faydalanıyor. Uzman eğitimcilerle yapılan çalışmalarla, bu merkezlerde hem anneler hem de çocuklar eğitim görüyor.