Düzce Fıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan İl Teknik Komitesi, 2015 yılı birinci olağan toplantısını gerçekleştirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu başkanlığında yapılan toplantıya şube müdürleri ve İl Teknik Komitesinde görevli kişi ve kuruluş temsilcileri katılmıştır.
Toplantıda konuşma yapan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Düzce’de 390 işletmenin tarımsal danışmanlık hizmeti aldığını belirterek, “Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında 2014 Yılı Tebliği kapsamında ödenecek olan toplam 234 bin TL’lik desteklemenin birinci dilim ödemesi olan 156 bin TL’nin danışmanlık hizmeti veren beş kuruluşun hesabına yattı” dedi.
İl Müdürü Harun Kabaoğlu yönetmelik ve uygulama esasları kapsamında Ziraat Odası, Arı Yetiştiricileri Birliği, Konuralp Fındık Tarım Satış Kooperatifi, Akçakoca Ziraat Odası, Gümüşova Fındık Tarım Satış Kooperatifi, Kaynaşlı Ziraat Odası ve Yığılca Ziraat Odası tarafından danışmanlık hizmeti verildiğini, halen Düzce’de 8 tarım danışmanının görev yaptığını ifade etti
Toplantıda Mühendis Hatice Yıldırım Aydınlı tarafından bir sunum yapılarak Düzce’de yürütülen Tarımsal Danışmanlık hizmetlerine dair İl Teknik Komite üyelerine bilgi verildi. Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemin yaygınlaştırılması için üyelerin teklif ve önerileri değerlendirilerek görüşler Merkez Teknik Komitesine gönderilmek üzere rapor haline getirildi.