Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği tarafından yürütülen kapak toplama kampanyası karşılığında alınan 10 adet tekerlekli sandalye Didim ve Yöresi Engelliler Derneğinde İhtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneğince yürütülen kapak toplama kampanyası kapsamında 2013 yılı içerisinde toplanan 2.5 ton kapak karşılığında alınan 10 adet manuel tekerlekli sandalye Didim ve Yöresi Engelliler Derneğinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
DİYED 1001 Sevgi Gönüllüleri Parkında düzenlenen teslim törenine; Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ve eşi Tuna Atabay, Didim AKBM ve Cem evi Dernek Başkanı Hasan Dikçe, DİYED Başkanı Bedri Altıntaş, CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş ile birlikte Belediye Meclis Üyeleri ve ihtiyaç sahibi bireyler katıldı.
ABKM Ve Cem Evi Derneği Başkanı Hasan Dikçe, kampanyanın 4 yıldır cem evi tarafından sürdürüldüğünü, kapaklarla yola çıktıklarını ancak şimdi her türlü plastik malzeme topladıklarını ifade ederek “Bu kampanyanın daha da güçlenmesi için kampanyayı belediyeye ilettik. Kampanya hem plastik atıkların faydalı şekilde giderilmesi için hem de engelli bireylerimizin ihtiyaçlarının kısmen de olsa giderilmesi açısından önem arz ediyor. Bundan sonra ki süreçte Derneğimiz, Belediye, Engelliler Derneği, Hacı Bektaşi Veli Akbük Vakfı, Siyasi partiler ve Sivil toplum örgütleri ortak hareket ederek kampanyanın daha güçlenmesini hedefliyoruz. Katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.
Didim Ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş ise Cem evinin kapaklar karşılığında alınan sandalyeleri Engelliler Derneği üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırma düşünden dolayı teşekkür etti. Kapak toplama kampanyasına DİYED olarak geçmiş yılarda da destek verdiklerini ifade eden Altıntaş “Derneğimizin üyesi olan engelli bireylerimizin manuel tekerlekli sandalyeden çok akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları var, bu konuda yardımseverlerden ve duyarlı halkımızdan destek bekliyoruz” dedi.
BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURDULAR
CHPli Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ise sandalyelerin plastik atıklar toplanarak alınmasının çok anlamlı olduğunu ifade ederek “ Cemevi bir taşla iki kuş vurdu. Hem doğayı arındırmış oldular, hem de ihtiyaç sahiplerine fayda sağladılar. Belediye olarak bu tip güzel işlerin her zaman yanında olacağız. Bu tip yardımlaşmalar kaynaşmayı da beraberinde getiriyor. Toplumun bütün katmanlarının bu tip işlerin içinde olması gerekiyor” diyerek katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu. Konuşmaların ardından DİYED aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine sandalyeleri verildi.