5 yıldır eşinden şiddet gördüğü için Aile, Kadın, Çocuk, Engelli Danışma Hattı ‘Alo 183’ü arayan kadının çağrısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam cevap verdi. Telefonda yardımcı olacaklarının sözünü veren İslam, kadına problemin kayıtlara geçtiğini söyleyerek, merkezdeki görevlilerin kendileri ile irtibata geçeceğini ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya’da faaliyete geçirilen Aile, Kadın, Çocuk, Engelli Danışma Hattı ‘Alo 183’ün Çağrı Merkezi açılışına katıldı. Açılış programında ‘Alo 183’ Danışma Hattını tanıtan Bakan İslam, “Engellilerle, yaşlılarla, şehit yakınları ve gazilerle, çocuklarla, kadınlarla, aile ile ilgili tüm hizmetlerimizin yapılış biçimleri hakkında bilgi veren acil çağrıları alan, acil çağrılarda destek ve yardım hizmeti sunan tüm Türkiye’de örgütlenmiş çok iyi çalışan bir çağrı merkezi sistemi” dedi.
‘Alo 183’ hattının kamunun ilk defa işaret dili ile hizmet verdiği çağrı hattı olduğunu belirten İslam, “Arapça bilen elemanlarımızla bu dilden gelen çağrılarımızı karşılayabiliyoruz. Kürtçe bilen elemanlarımızla Kürtçe gelen çağrılarımızı karşılayabiliyoruz. SMS ile bilgi verme ya da SMS ile talep ve şikayet alma yeniliğini de yine ilk defa ‘Alo 183’ ile Türkiye’de başlattık” diye konuştu.
Çağrı Merkezi’nin Sakarya’ya ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunan İslam, “Bu tür merkezlere hiç ihtiyacımız olmayacağı günleri özleyerek çalışıyoruz. Biz bu merkezleri kuralım, biz bu teşkilatlanmaları yapalım, biz bu hizmetleri aktivite ederek halkımıza her an sunabilecek durumda olalım. Ama insanımızın hizmetlere ihtiyacı kalmasın. Ülkemiz huzur ve barış içinde, insan haklarının en yüksek noktada uygulandığı bir sosyal hayatla yaşasın arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Çağrı merkezinin açılışın ardından, eşinden 5 yıldır şiddet gördüğünü belirten çağrıyı cevaplayan İslam, kadının sakinleşmesini sağlayarak yardımcı olacaklarını söyledi. Telefonda şiddete sıfır tolerans anlayışıyla mücadele ettiklerini belirten Bakan İslam, “Devlet arkanızda, biz arkanızdayız” diyerek çağrı merkezinde görevli arkadaşların problemiyle ilgileneceğini söyleyerek telefonu kapattı.