Atatürk’ün hutbe okuduğu Balıkesir Zağnos Paşa Cami’nde sabah namazına katılan cemaate Çanakkale’de şehit olan askerlerin içtiği çorbadan ikram edildi.
Tüm Türkiye’de Atatürk’ün hutbe okuduğu cami olarak bilinen Balıkesir Zağnos Paşa Cami’nde Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeni ile cephede vatan için şehit olan askerlerin içtiği buğday çorbasından ikram edildi. Sabah namazı sonrasında camide Çanakkale şehitleri için dualar okundu. Camiden çıkan cemaat, cami bahçesinde kendilerine ikram edilen çorbadan içti. Balıkesir İl Müftülüğü tarafından yaptırılan çorba dağıtımı vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Müftüsü Turgut Açari ve Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan cami çıkışında cemaatle sohbet ederek kendilerine ikram edilen çorbadan içti. Vali Yaman, "Bugün Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı. Genci, yaşlısı bir araya gelerek ’Bu vatan bizim dışımızda kimseye toprak olmayacaktır’ diyen şehitlerimizi anma günümüz. Diyanet İşleri Başkanlığı; o gün bazen bulup, bazen bulunmayan çorbayı bugün bizlere hazırladı. Allah, inşallah bir daha bu tür sıkıntılar milletimize vermez. İçtiğimiz çorba sayesinde o günleri hatırlamış olduk" dedi.
Balıkesir Müftüsü Turgut Açari ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm il ve ilçe merkezlerinde Çanakkale ruhunu yaşatma anlamında bir etkinlik yapıldığını söyledi. Müftü Açari, "Balıkesir’in 20 ilçesinde bu etkinliği yaptık. Okullardan da temsili olarak öğrenci grupları oluşturduk. Çanakkale, her açıdan bilinmesi gereken bir konu. Tüm gençlerimize Çanakkale’yi anlatmamız, o günleri bilmesini sağlamamız gerekiyor. Mevlam, bri daha bize Çanakkale Savaşı yapmak durumunda bırakmasın" şeklinde konuştu.