Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kaymakamlığının ortaklaşa düzenlediği "Yeşilyurt Kitap Yurdu" projesi ile yazar öğrenci buluşması devam ediyor. Bu kapsamda gün içinde farklı okullarda konferans veren yazar Mehmet Paksu akşam saatlerinde de Kongre Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen yazar halk buluşmasında Yeşilyurtlulara konferans verdi.
Kongre Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonunda gerçekleşen yazar halk buluşmasına Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Mehmet Kahraman, Yeşilyurt Beleediye Başkan Yardımcıları Mehmet Güner, Rıza Murat Türksoy ve Meltem Kavuk’un yanı sıra Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceamal Kalay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yazar Halk buluşmasında Yeşilyurt Belediyesini Temsilen konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Murat Türksoy, "Yeşilyurt’u kitap yurdu haline dönüştürmek için mücadele ediyoruz, öğrencilerimizle yazarları buluşturmamız ve bu anlamda öğrencilerimizin kitaba olan ilgilerini daha fazla artırmak istiyoruz. Yapılan bu çalışmaların her geçen gün daha güzel hale geleceğine yürekten inanıyorum" dedi.
PAKSOY "DÜŞMANLIK DEĞİL DOSTLUK ÜRETİN"
Panele katılan gençlere din, toplum, sosyal ve günlük yaşam anlamında önemli tavsiyelerde bulunan ve kimseye karşı kin ve öfke taşımayın şeklinde telkinlerde bulunan Yazar Mehmet Paksoy, düşmanlık değil dostluk üretin derken şu sözleri sarfetti:
“Evinizi kabeleştirirseniz insanlar sizin evinize gelmek, sizinle görüşmek, misafir olmak ve sizden istifade etmek için yarışa girecekler, evinizi kabeleştiremediniz mi gönlünüzü kabeleştirin kimseye karşı kininiz, hasediniz, öfkeniz ve düşmanlığınız olmasın düşmanlık üretmeyin dostluk üretin."
Konferansın ardından Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Murat Türksoy tarafından konuk yazar Mehmet Paksoy’a hediye takdim edildi.