Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, BYEGM ve Türk Kızılayı arasında iş birliği protokolü imzaladı. Protokolle Kızılay’ın faaliyetlerinin dünyaya anlatılması, duyurulması ve tanıtılması hedefleniyor.

BYEGM Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan BYEGM Genel Müdürü Akarca, Kızılay’ın çoğu insanın hayatında önemli yeri olan bir kuruluş olduğuna vurgu yaparak, “Türkiye’nin böyle güçlü ve köklü kuruluşlara sahip olması kökeninin ne derece derin olduğunu, köklerinin nerelere uzandığını gösteren çok önemli bir belirti tabii. Kızılay hiçbir karşılık görmeden yıllardır Türkiye’ye hizmet ediyor. Her gün 3 bin kişiye yemek çıkıyor. Her gün 3 bin vatandaşımız karnını Kızılay’ın aşevinde doyuruyor. Zaten ülkemiz, yardımseverliği ile halkımız, zor durumda kalanın hemen yanında olmasıyla dünyada da ün kazandı. Dünyada birçok ün kazandığımız konu var aslında. Türk Kızılayı ile ne kadar iftihar etsek yeridir. Bütün dünyanın da Kızılayın bu faaliyetlerini yakından bilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hele bu yılın sonunda yapılacak olan bir takım uluslararası seçimlerde Türk Kızılayımızın çok önemli görevlere talip olduğunu bilmek bu çalışmamızı birlikte göstereceğimiz çabaya çok büyük bir ivme kazandıracaktır. İnşallah Türk Kızılayı dünyada hak ettiği yerde elbette bulunuyor ama o noktanın çok daha üstlerine çıkar. Türkiye’nin bu yardımseverliğini tüm dünyaya anlatmada biz de üzerimize düşen görevi yaparak en azından onun sevabına bir şekilde ortak olmuş olmanın bahtiyarlığını hissedeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye olarak biz en büyük ihracatı iyilikte yapıyoruz”

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise, dünyada bilgiyi ve algıyı yönetenlerin dünyaya hakim olduklarını söyleyerek, “Bu kurumumuz da 160 yıllık hikayesi boyunca aslında tam da bunu yapmak için yüksek bir vizyonla kurulmuş bir kurum. Algı büyük oranda bugün konvansiyonel ya da yeni medya aracılığıyla oluşturuluyor. Basın yayın tarafında büyük oranda oluşturuluyor. Bilgi de çok kaynaklı ama akademiden özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarına bu yapısal bilgiyi bir şekilde medeni bir disiplinle ve belli bir stratejiyle toplanması o toplumun bir varlığı gibi kazanca dönüştürülmesi gerekiyor. Bugün sadece ürettiğimiz mallar veya hizmetle ihracat yapmıyoruz bugün aslında Türkiye olarak biz en büyük ihracatı iyilikte yapıyoruz. Dünyaya baktığımız zaman dünyada gayri safi milli hasılasından insani yardıma en çok pay ayıran ülkeyiz, dünyanın en cömert ülkesiyiz. Kızılay’ın yaptıklarının dünyaya anlatılması, duyurulması, Türkiye içerisinde özellikle Suriye krizinden sonra almış olduğumuz büyük insani yük bugün Suriyeli kardeşlerimizle beraber diğer ülkelerden toplam misafir ettiğimiz mülteci sayısı Türkiye’de dört milyon. Hem sektöre hem de desteklerinden dolayı Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Bu asırlık çınarın yanına bir hilal çok yakışacak”

“Bizim dünyada yapmış olduğumuz çalışmaları ki 93 yıllık Ankara aşevimizde gerçekten 3-4 bin kişiye her gün gıda çıkartıyoruz ama bu Ramazan ayında dünyada 13 milyon insanı bir ay boyunca besleyecek destek yaptık” diyen Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık doğru bilgiyi ve doğru algıyı insanlara anlatmak, göstermek durumundayız ve ben bu iş birliğimizin bu anlamda çok anlamlı olduğuna inanıyorum. İnsani yardım sektörünün amiral gemisi olarak her zaman Genel Müdürlüğümüzün yanındayız. Bu sektörün özellikle insani yardım, halk sağlığı gibi alanlarda yapmış olduğu çalışmaların dünyaya duyurulması bu anlamda ilgili yerlerde hak ettiği yerlerde, hak ettiği seviyelerde temsil edilebilmesi için bu desteğiniz bizim için çok kıymetli. Dünyadaki bu anlamda kamuoyunu oluşturan etkili unsurlarında özellikle basın ve yayın ve bilgiyi yöneten unsurlarında aracılığınızla Türkiye’ye getirilmesi, bu yaptığımız çalışmaların kendilerine aktarılması da yine bizim hem dünya meselelerinin savunuculuğunu yapmamız anlamında gücümüze güç katacaktır hem de milletimizin belki yanlış algılarla veya laboratuvar şartlarında yapay bir takım algılarla giydirilmeye çalışılan o deli gömleklerini yırtacaktır. Dolayısıyla ben tekrar bu iş birliği için şükranlarımı arz ediyorum. Bu asırlık çınarın yanına bir hilal çok yakışacak.”

Konuşmaların ardından Akarca ve Kınık iş birliği protokolünü imzaladı.