Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, yapacakları projelerin “Yeni Erbaa” konseptiyle ilçenin dününü bugünü ve yarınını kucaklayacak projeler olduğunu söyledi.
Erbaa Belediyesi tarafından başlatılan Yeni Erbaa Çamlık Sosyal Habitat Ulusal Mimari Proje yarışmasının ödül töreni, kolokyum ve sergisine Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Ödül töreninin ardından Jüri Başkanı Mimar Kenan Güvenç, Doç. Dr. Ayşen Çelen Öztürk, Yrd. Doç. Dr. Olgu Çalışkan, Mimar Coşkun Üreyen yarışmaya katılan mimarlar ve programa katılanların sorularını yanıtlayarak jürinin ödül alan projeleri belirlerken gösterdiği yaklaşımı anlattı. Jüri Başkanı Güvenç, Başkan Yıldırım’ın kendi yaşadığı çevreye, yetiştiği yere Erbaa’ya ilişkin bir yurttaşlık görevini yerine getirdiğine dikkat çekerek, “Bu çalışmalar entelektüel düzeyde, kültürel düzeyde bize de güç veriyor. Bu süreçte devam edebileceğimiz yere kadar gideceğiz bunda kararlıyız” dedi.
Başkan Yıldırım ise yaptığı konuşmada ilk yarışmanın tamamlandığını ancak Erbaa’yı dört büyük yarışmanın daha beklediğini söyledi. Başkan Yıldırım, yapacakları projelerin “Yeni Erbaa” konseptiyle geçmişi kucaklayacak, bugüne uygun ve yarına taşıyacak projeler olduğunu ifade ederek, “Bununla ilgili maalesef Erbaamızda son dönem yapılan projelerde gördük tek aklın ürünü olan projelerde kamu kaynakları israf edildi hem de şehrin silueti yara aldı. Biz aynı hataya düşmemek adına, doğruları yapmak adına belki biraz eleştiri aldık ’hani nerede projeler’ diye. Belki biraz sabırsız davrandı vatandaşlarımız bizi biraz eleştirdi. Ama biz hep şunu dedik ‘sabır, sabır ve zaman’ güzel projeler ortaya çıkacak. Biz seçim zamanında dağıttığımız kitapçıklarda şöyle söylemiştik: ’Bu kitapçıkları saklayın bunların hepsi yerine gelecek’ Ama zaman ve sabırla. İşte bugün projeleri gördük. 67 tane proje yarıştı bu yarışmada; Türkiye’nin her yerinden mimarlar katıldı” dedi.
Erbaa’ya hep bir bütün olarak baktıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, “Dedik ki çamlık meydansız olmaz, meydan çamlık olmadan olmaz. Aynı zamanda gazi bulvarı meydansız olmaz. Gazi bulvarı stadyumun meydanı ile bütünleşmeli, oradan da imbat ile buluşmalı, imbat da, horoztepeye kavuşmalı dedik. Bu yarışmaların birincisiydi. Önümüzde dört yarışma daha var dört tane yarışma ile daha proje alanlarımızda ortak akılla Erbaa’mızı örgü örgü öreceğiz” diye konuştu.
Kolokyumun ardından protokol ve vatandaşlar yarışmaya katılan projeleri incelemek için sergiyi gezdi. Yarışmada dereceye giren ve katılan tüm projelerin yer aldığı sergi 5 Mart’a kadar açık olacak.