Ülke ülke gezerek şifa arayan Avustralya’da yaşayan Türk vatandaşı Cemil Tanrıkulu, aradığı doktoru Başkent’te buldu.
Obezite nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan ve 145 kiloya ulaşan 40 yaşındaki Cemil Tanrıkulu, zayıflamak için Türk doktorlarını tercih etti. İnternetten iki yıl boyunca araştırma yaptığını ve yaklaşık 400 tedavi yöntemi izlediğini belirten Tanrıkulu, "Kilolarım nedeniyle artık sokağa çıkamayınca tedavi olmaya karar verdim ve araştırmaya başladım. Türkiye’deki tüm hastaneleri inceledim ve Doç. Dr. Kamil Gülpınar’ı buldum. Doktor beyle tanışınca da burada tedavi olmaya karar verdim. Bu tedavi için dünyanın öbür ucundan geldim ve çok memnunum" dedi.
"BU HASTALIK HAYATIMI ÇALDI"
Yaklaşık 20 yıldır Avustralya’da yaşamasına rağmen oradaki doktorlara güvenmediğini ifade eden Tanrıkulu, "Ben yurt dışında yaşayan ama memleketini özleyen biri olarak kendimi Türk doktorlara emanet ettim" diye konuştu.
Kararında Türkiye’nin sağlık alanında çok ileri tekniklere sahip olmasının da etkili olduğunu belirten Tanrıkulu, "Buradaki insanlar genelde Türkiye’yi beğenmiyorlar ama ben buradaki ilgiyi dışarıda görmedim. ’24 saat arayabilirsin’ diyen doktorlar var, hastane ve tedavideki artıları ekstra" ifadesini kullandı.
Uzun yıllar çok çeşitli diyetler uyguladığını, buna rağmen hızla kilo aldığını söyleyen Tanrıkulu, "Kilo aldıktan sonra tüm çevremi kaybettim, bu hastalık benden bütün hayatımı çaldı" şeklinde konuştu.
Tanrıkulu, şöyle devam etti:
"Özgüveni yüksek biriydim ama obeziteyle birlikte kendime olan güvenimi kaybettim. Ama artık tüm bunlar sona erdi."
ŞEKER, TANSİYON VE SİGARAYA VEDA
Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi ve Obezite Uzmanı Kamil Gülpınar ise, mide ameliyatı ile Cemal Tanrıkulu’nun şeker, tansiyon ve sigaradan kurtulduğunu belirtti. 2-3 ay sonra hastanın diyete gerek kalmadan zayıflayacağını da söyleyen Doktor Gülpınar, "Operasyonun ardından hastanın midesi tüp haline getirildi. Kontrol amaçlı 2-3 ay belli başlı bazı diyetler yapacak. Hasta ameliyattan sonraki altı günde altı kilo verdi. Zaten tokluk hissi yoğun olacağı için daha az gıda ile daha çok doyacak" dedi.
Tüp mide ameliyatının ülkemizde en fazla ikinci ameliyat olduğuna da dikkat çeken Gülpınar, Türkiye’de yüzde 28’lere ulaşan obezite konusunda halkı uyardı.