İkinci el araç alım satımında vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılırken, Kurban Bayramı’nın da ikinci el araç piyasasını yüzde 30’lara kadar hareketlendireceği tahmin ediliyor.

Uzun zamandır durgun olan ikinci el araç piyasası, düğünlerin ve tatillerle birlikte az da hareketlendi. Eskişehir’de araba alım-satımı ile uğraşan Metin Eker, araba alırken dikkat edilmesi gereken konularda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Bayram yaklaştığı için araba alım-satım piyasasında hareketlenme beklediklerini ifade eden Eker, araba alacak olan vatandaşların öncelikle hasar kaydı ve kilometrelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Eker, "Şu anda sezonumuz kapalı ama önümüzde yaklaşan bir bayram var. Bayram için iyi bir hareket bekliyoruz ama ikinci el sektöründe sıkıntılar çok büyük. Araç alacak vatandaşlarımız öncelikle hasar kaydı ve kilometre olaylarına çok dikkat etmeleri gerekiyor. Ayaktan alım satım yapan satıcılara biraz daha dikkat edip, genelde esnaftan alıp garanti verilen araçları almalarını tavsiye ediyoruz. Bayramın yüzde 30 satış marjını bizim için yükselteceğini düşünüyoruz. Ama tabi ki tatil sezonu bitiyor, düğün sezonu bitiyor, okullarda açılıyor. Zaten ikinci el satış yapan esnaf için son bir şans bayram" dedi.

"Araç alırken mutlaka plaka ve şasi numarasından sorgulatmak lazım"

Araç alım zamanları konusunda da vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Eker, araba alırken plaka ve şasi numaralarının mutlaka sorgulatılıp kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Eker, "Araç alımları genelde Mart ayında başlayıp, Haziran ayına kadar devam ediyor. Müşteriden bizim alışlarımız da Ekim ayında başlayıp Şubat ayına kadar devam ediyor. Bizim vatandaşa tavsiyemiz, araç alacaklar ise çok aciliyeti yoksa ve binecek araçları varsa tavsiyemiz Eylül Ekim gibi araç almaları. Araç alırken öncelikle mutlaka plaka ve şasi numarasından sorgulamalarını kendileri yapmaları ya da sigorta firmalarına yaptırmalarını öncelikle şart koşuyoruz. İkinci olarak güvendikleri eksper firmalarına danışıp, bu araçların eksperlerini yaptırıp garanti ver,len araçları almalarını kendilerine tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.