Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, illerdeki okula başlama saatleriye ilgil bir açıklama yaparak, 'Valilerimiz okul saatleriyle ilgili en doğrusunu bulacaklardır' dedi.

'GÜN AYDINLANMADAN YOLA ÇIKILMAMASI' TALİMATI
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmasının engellenmesi için bir genelge yayınlayarak, taşımalı sistem ve özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi talimatını verdi.  

KIŞ SAATİ UYGYLAMASINA GEÇİLMEYECEK


Tüm valiliklere gönderilen genelgede 2017/2018 eğitim-öğretim yılında kış saati uygulamasına geçilemeyeceği belirtilerek, okula giriş ve servis saatlerinin valilikler tarafından belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

GÜN IŞIĞINA DİKKAT EDİLECEK
İllerdeki iş çalışma takviminin coğrafi şartlar, iklim ve çevre  koşullarındaki farklılıklar göz önüne alınarak hazırlanması ve kış saati  uygulamasına geçilmeyeceği için öğrenci servislerinin gün aydınlanmadan yola  çıkmalarına müsaade edilmemesi gerektiği belirtilen genelgede, ilk dersin başlama  saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde  belirlenmesi talimatı verildi.

OKUL KAYITLARINDA VELİLERDEN FATURA İSTENMEYECEK
Kayıt işlemi sırasında velilerden fatura, sözleşme gibi herhangi bir  belgenin talep edilmemesi gerektiği belirtilen genelgede, okul yönetimlerince  mevzuatta yeri olmayan bu tür belgelerin velilerden talep edilmemesi ancak kayıt  alanı içinde olmadığı ve adrese ilişkin yükümlülükleri yerine getirmediğinden  kuşku duyulan durumlarda köy ve mahalle muhtarları ile koordineli bir şekilde  gerekli araştırmanın yapılarak kanun hükümlerine aykırı davrananlarla ilgili  işlem yapılması istendi.

DEVAMSIZLIKLAR VELİYE BİLDİRİLECEK
Genelgede, öğrencilerin okula devamlarının sağlanması için gerekli  bilgilere de yer verildi. Bu kapsamda, ilk derse girdiği halde sonraki bir veya  daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu okul yönetimince  velisine ivedilikle bildirilecek.