Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Türkiye Belediye Başkanları Birliği’nin Genel Başkanı oldu.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 2012 yılında Ankara’da kurulan Belediye Başkanlar Birliği’nin Genel Başkanı oldu. Başkan Keleş, 17 Haziran Çarşamba günü Ankara’da düzenlenecek Olağanüstü Genel Kurul ile görevi resmen devralacak.
2012 yılının Ocak ayında Ankara’da kurulan Osmaniye Eski Belediye Başkanı Davut Çuhadar’ın kurucu başkanlığını üstlendiği, Amasya Eski Belediye Başkanı ve Gençlik ve Spor Eski Bakanı İsmet Özarslan’ın ikinci başkanı olduğu Belediye Başkanları Birliği, yeni genel başkanını seçmeye hazırlanıyor. Genel Başkanlığı görevini üstlenecek isim ise Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş oldu. 17 Haziran Çarşamba günü Çankaya’da düzenlenecek Olağanüstü Genel Kurul ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Belediye Başkanları Birliği’nin genel başkanlığı görevini resmen devralacak.
Yerel yönetimlerin gelişmesi, kalkınması, belediye başkanlarının haklarının korunması, geliştirilmesi, belediyeler ve belediye başkanları arasındaki koordinasyonun sağlanması, bilgi paylaşımının geliştirilmesi amacıyla kurulan birliğin üyeleri arasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Mehmet Tevfik Türel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek bulunuyor. Birlikte ayrıca Hatay, Denizli, Malatya, Erzurum, Şanlıurfa, Mersin ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları da yer alıyor.
Belediye Başkanlar Birliği’nde daha önce belediye başkanlığı görevi üstlenen Milletvekilleri de bulunuyor. İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Erol Kaya, Feyzullah Kıyıklık, Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Aksaray Milletvekili Nevzat Palta ve Sakarya Milletvekili Ali İnci de Belediye Başkanları Birliği’nin üyeleri arasında yer alıyor.
11 büyükşehir belediye başkanı, 30 il belediye başkanı, 81 ilçe belediye başkanı, 350 belde belediye başkanı ve eski belediye başkanlarıyla toplam 472 üyesi bulunan birliğe Düzce’nin komşu illeri Bolu ve Zonguldak belediye başkanları da üye.
Belediye Başkanları Birliği üyelerinin katılımıyla 17 Haziran Çarşamba günü Ankara’da düzenlenecek Olağanüstü Genel Kurulda ise Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanlığı görevini devralacak.