Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () TEDAVİ gördüğü hastanede 68 yaşında hayatını kaybeden Susurluk ve Ergenekon sanığı Sami Hoştan, Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Cenazeye Ergenekon davası sanıklarından emekli Tuggeneral Veli Küçük, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ve Doç. Dr. Emin Gürses gibi isimler katıldı. Cenaze törenine Sedat Peker, Sedat Şahin, İbrahim Tatlıses ve Ayhan Çarkın ise çelenk gönderdi. Cenazede Sami Hoştan'ın annesi Makbule Hoştan ve eşi Nuriye Hoştan taziyeleri kabul etti.

ERGENEKON DAVASI İLE İLGİLİ EN SON GELİŞMELER
Cenazede konuşan Veli Küçük, "Üzgünüz. Çok sevdiğimiz bir kardeşimizi kaybettik. Söylenecek bir şey yok. 35-40 senedir tanıdığım bir arkadaşımdı. Aile dostumuzdu. Biz cezaevinde de beraberdik. Aynı koğuşta kalıyorduk. Allah rahmet eylesin" dedi. Ergenekon davası sanıklarından Doç. Dr. Emin Gürses ise, Sami Hoştan ile hapishanede birlikte kaldıklarını hatırlatarak, "Hapiste zaten hastalığı nüksetmişti. Göndermediler hastaneye. İlerledikten sonra tahliye oldu. Sonra çoğu zamanını da hastanede geçirdi. Geç kalınmıştı maalesef Muzaffer Tekin'de olduğu gibi. Muzaffer Tekin de hastalanınca çıkarmadılar, sonra oradaki profesör arkadaş 'geç kaldınız' dedi. Sami Ağabey'i severdik. Hapiste bize yardımcı oldu. Büyüğümüzdü. Allah rahmet eylesin. En son hastanede görüşmüştük" ifadelerini kullandı.
Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ise, "İyi bir insandı. Vatanına ve milletine aşık bir insandı, Allah toprağını bol etsin" şeklinde konuştu.

EŞİNE EL SALLADI
Öğlen namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Hoştan'ın cenazesi, defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze arabasının camiden ayrıldığı sırada Sami Hoştan'ın eşi Nuriye Hoştan kocasını el sallayarak uğurladı. Nuriye Hoştan gözyaşlarına boğuldu.
(FOTOĞRAF)