İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'de, Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen klasik araçlar şehir turu büyük ilgi gördü.
Cumhuriyet Meydan'ında toplanan Çukurova Klasik Otomobilciler Derneği, Çukurova Offroad, Wosteam Mersin, Türk Riders ve Türk Choppers üyeleri, araçları ile nefes kesen bir şehir turuna imza attı. Türk bayrakları ile süslenen araçlar ve motorsikletler yoğun ilgi görürken, program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından şehir turuna başlayan konvoy, Adnan Menderes Bulvarı üzerinden Cengiz Topel Caddesi'ne kadar sirenler eşliğinde geldi. Mezitli Belediyesi önünden devam eden konvoy, Viranşehir Sahil Yolu Taşkıran Meydanı'nda kontak kapattı. Yol boyunca bayrakları dalgalandıran araçlara, vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Konvoy nedeni ile trafiğin bir bölümü kısmi olarak kapatılırken, güvenli bir sürüş olsamı için motorize trafik ekipleri konvoya eşlik etti.
Büyük ilgi çeken konvoyun sonunda bir araya gelen araç sahipleri, yeniden meydanda İstiklal Marşı okudu. Araçların bulunduğu alanı dolduran vatandaşlar, klasik araçlar ve motorsikletlerle bol bol fotoğraf çektirdi. Cumhuriyet, bağımsızlık ve birlik mesajlarının verildiği konvoy, araç sahiplerinin gökyüzüne dilek fenerleri göndermesi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI