Ercan ATA/ANKARA, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, "Şampiyonluk yarışında sonuna kadar kalacağız ve bu yarışı da kazanacağız. Taraftarımızın bu konuda içi rahat olsun" dedi.

Beşiktaş'ın Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bilic, çok iyi bir atmosferde, çok güzel bir maç oynandığını ifade ederek, "Burası gerçekten çok güzel bir stat, taraftarlarımız da bugün bize harika destek verdi. Kazanmayı tamamıyla hak ettik. Bugün yaptığımız neredeyse her şeyden çok memnunum. Memnun olmadığım tek taraf şu, daha farklı kazanabilirdik. Bu akşam çok olgun bir oyun ortaya koyduk. Özellikle maçın ikinci yarısında bütün halinde oynadık, çok iyi mücadele ettik, rakibi kendi kalemize neredeyse hiç yaklaştırmadık. Rakip sadece bir kaç kontra atak ve birkaç duran topla etkili olmaya başladı. Oyunun fişini daha önce çekebilirdik. Oyunu 3-1, belki 4-1'e getirebilirdik ama genel performans oldukça iyiydi ve kazanmayı tamamıyla hak ettik" ifadelerini kullandı.

"ÇOK SİNİRLENDİĞİM TEK KARAR VAR"

Maçın ardından çok sinirli görüldüğünün ifade edilmesi üzerine Slaven Bilic, "Aksine bu akşam çok sakindim. Çok sinirlendiğim tek karar var. Demba Ba'nın pozisyonunda kaldırılan ofsayt bayrağıydı. Onun haricinde maçta gayet sakindim. Oldukça medeni, kibar bir şekilde hakemlerle diyalog kurmaya çalıştım. Maçtan sonra da öyle davrandım" diye konuştu.

Beşiktaş'ın yine bir yan toptan gol yediğinin hatırlatılması üzerine Hırvat teknik adam, "Bu akşam duran toplarda çok ciddi bir sorun yaşamadık. Mersin İdmanyurdu'nun oyun stratejisinde uzun top var. Çok uzun boylu oyuncular var. Hatta taç atışını bile fırsata çevirmeye çalışıyorlar. Golde bir hata yapmış olabiliriz, ama gördüğüm kadarıyla orada top çok açık bir şekilde dışarıdan çevriliyor. Bu akşam gerçekten çok iyi bir oyun ortaya koyduk, çok kararlı, çok azimli oynadık. Bir sebepten, sebebini bilmiyorum bizim maç kazanmak için, 3 puan için şampiyonluk yolundaki rakiplerimizden her zaman iki kat daha iyi olmamız gerekiyor" karşılığını verdi.

BİLİC'TEN TARAFTARA ŞAMPİYONLUK MESAJI

Bilic, "Adil bir yarış olacak mı, yoksa korkularınız var mı" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Bununla ilgili konuşmaktan bir bakımda bıktım. Çünkü bu olumsuz ruh haline girmek istemiyorum. Bunları söylüyorum, siz kendi yorumlarınızı yapın. İlk maçtan bugüne değerlendirip analiz edebilirsiniz. Zor ama iyi oynamamız, yarışın içinde kalmamız lazım. Sadece bu akşamı ele alın. Mersin İdmanyurdu'nun açtığı maçta top dışarıdan çeviriliyor. Bu, onlardan o golün iptal edilmesi anlamına gelir. Bizim lehimize verilmesi gereken çok açık bir penaltı var. Bu kararlar toplamından bizim lehimize en kötü ihtimalle 3-0'lık bir sonuç çıkıyor. Belki 3-2 olabilir ama 5-0 da olabilirdi, bu maç 2-2 de bitebilirdi. Servet kariyeri boyunca onlarca defa yüksek toplarda gol bulmuş bir oyuncu. Servet bir yüksek topta golü bulabilirdi ve berabere kalabilirdik. Biz berabere kaldıktan sonra medyada 'Beşiktaş krizde, Beşiktaş yarış dışında kaldı' diye haberler çıkmaya başlayabilirdi. Bu koşullar altında, bu yarışta kalmak oldukça zor ama taraftarlarımıza bir mesaj vermek istiyorum. Biz bu yarışta sonuna kadar kalacağız, bu yarışı da kazanacağız. Bu konuda içleri rahat olsun" ifadelerini kullandı.

MERSİN İDMANYURDU TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇALIMBAY: "

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da iki takımın da galibiyet için oynadığını belirterek, "Beşiktaş takımına ne yapmak gerekiyorsa ilk yarı yaptık. Bütün önlemlerimizi aldık ama maalesef dikkat etmemiz gereken şeylerden goller yedik. Beşiktaş takımı çok tehlikeli bir takım, çok iyi oyunculara sahipler ve her an oyunun kaderini değiştirecek oyunculara sahipler. Ama biz 1-0 mağlup olmamıza rağmen ikinci yarı taktik ve oyuncu değişikliğiyle golü de bulduk. Fakat beklemediğimiz anda, tam oyunu oturttuğumuz anda gol yedik. Yapacak bir şey yok, Beşiktaş'a böyle boşluklar verirsen, golleri yersin. Kaybettiğimiz için üzgünüz" şeklinde konuştu.

Transfer yasağı nedeniyle devre arasında oyuncu takviyesi yapamadıklarını dile getiren deneyimli teknik adam, "Kafamda 3-4 oyuncu vardı, belki onları alabilseydik her şey daha farklı olacaktı. Yapacak bir şey yok. Bu kadromuzla yolumuza devam edeceğiz. Ben arkadaşlarıma inanıyorum, güveniyorum. İnşallah bu sene ligi iyi bir yerde bitireceğiz" dedi.