Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurul sonrası Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanlığının özel dizayn edilmiş engelli minibüsü hizmete açıldı.
Hüdavent Hatun Sosyal tesislerinde yapılan genel kurula Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Niğde Belediye Başkan Yardımcıları Rıfat Özkan ve Gülsüm Özdemir, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Mamut Peşin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Genel kurulda konuşma yapan Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan, engellileri her alanda bulunması için çeşitli faaliyetler yaptıklarını söyledi.
Başkan Çalışkan, “Derneğimizin amacı başta ortopedik sakatlar olmak üzere tüm engellilere ekonomik, sosyal, kültürel ve benzeri hak ve çıkarlarını korunup geliştirilmesini, toplumun diğer kesimleriyle eşit özgür, üretkar, bireyler olarak topluma katılmalarını sağlamaktır. Çalışmalarımızın ana temasını Niğde’deki engellilerimizi başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarını kavuşabilmelerini oluşturmaktır. Niğde Şubesi olarak bu amaçlara yönelik eğitim ve sosyal destek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu kapsamda el sanatları, bilgisayar, dini bilgiler ve Kuran-ı Kerim, diksiyon, üniversiteye hazırlık, para teak wando, dart, müzik, memurluk sınavlarına hazırlık gibi eğitim faaliyetleri düzenledik. Bu kurslarımıza köylerdeki ve ilçelerdeki üyelerimiz ulaşım sorunu nedenleriyle katılamıyordu. Bu sorunun çözümüne yönelik Genel Başkanımız Şükrü Boyraz, Niğde’de ki engellilerin taşınması için özel dizayn edilmiş asansörlü bir minibüs temin ederek dernek şubemizin emrine görevlendirdi. Derneğimize destek veren tüm vatandaşlarımıza teker teker teşekkür ediyorum” dedi.
Genel kurulda bir konuşma da İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin yaptı. Peşin konuşmasında şunları söyledi; “Bende bir engelli babası olarak başta bu engelli kardeşlerimize hizmet eden annelerin başta eşim olmak üzere ellerinden öpüyorum. Bir dakika sonra engelli adayı olduğumuzu belirtmek isterim. Hükümetimizin engelli vatandaşlarımıza yapılan hizmetler önemsenmeyecek kadar derecede artmaktadır. Engelli aylığının kullanılması gittikçe artmıştır. Evde bakım hizmetleri artmıştır. Yurt dışından gelen araçların ÖTV ve yıllık maliyetlerinin düşürülmesi gibi büyük hizmetler olmuştur. 2014 yılı içerisinde ilimizde 3 bin 347 engelli ve terör mağduru vatandaşımız istidam edilmiştir” diye konuştu.
Genel kurulda divan başkanlığı yapan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ise, “Türkiye Sakatlar Derneği 1960 yılında İstanbul’da kuruldu. Türkiye genelinde 66 tane il temsilciliği olan en büyük engelli temsil eden kurumdur. Biz diyoruz ki ülkemizde insanlar sakat kalmasın. İş kazaları azalsın, trafik kazaları azalsın, terör yok olsun yani insanları kolsuz bacaksız, zihinsiz bırakıp evlerinde hapis hayatı yaşamalarını istemiyoruz. Ne yapalım her şeyden önce kolunu, kulağını, zihnini kaybetmiş er vatandaş gibi onlarda eşit olarak ülkemizde sosyal devletin himayesi altında yaşam koşullarının eşit bir şekilde olmalarını talep ediyoruz. Gerçekten yadsınmayacak şekilde hizmetler oluyor. Kaldırımlarda engelli geçişlerini görüyoruz, istihdam ediyoruz, yeterli mi değil, dünyanın bir çok yerinde de yeterli değil” eklinde konuştu.